Moldovenii au facut cozi la centrele de transfuzie din Chisinau, pentru a dona sange pentru victimele tragediei de vineri seara, 30 octombrie, din clubul bucurestean Colectiv.

Ultimul update: 02.11.2015, 11:51 Publicat:02.11.2015, 10:33

UPDATE 13:26 Dis-de-dimineata, la centrul de transfuzie din Chisinau donatorii de sange au format cozi, care au disparut insa spre miezul zilei. In total, astazi au donat sange peste 100 de oameni. Intre timp, altii suna si isi manifesta initiativa de a veni si de a dona. 

Guvernul Republicii Moldova a demarat si o actiune de solidarizare prin care indeamna oamenii sa doneze sange pentru victimele dezastrului din Clubul ”Colectiv”. Acestia pot merge zilnic la punctele de recoltare a sangelui a Centrului National de Transfuzie a Sangelui din Chisinau, Balti sau Cahul, informeaza serviciul de presa al Guvernului.

Stire in curs de actualizare.

Intre timp, R. Moldova a transportat sange si componente sangvine victimelor tragediei de la clubul Colectiv din Bucuresti. In total, o cantitate de aproape 700 litri de sange oferita de Centrul National de Transfuzie a Sangelui urma sa ajunga in aceasta dimineata la Bucuresti.

Numarul persoanelor care au murit in iadul colectiv declansat vineri seara in clubul din Bucuresti a ajuns la 30, iar cel al ranitilor este de 145.

*Poza simbol

Sursa foto: magazinsalajean.ro