Serviciul Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale al MAI din R. Moldova transporta sange si componente sangvine victimelor tragediei de la clubul Colectiv din Bucuresti.

Publicat:02.11.2015, 07:01

O autospeciala SMURD pentru victime multiple a pornit aseara de la Chisinau. O cantitate de aproape 700 litri de sange oferita de Centrul National de Transfuzie a Sangelui urmeaza sa ajunga in aceasta dimineata la Bucuresti.

Echipa SMURD din cadrul Serviciului Situatii Exceptionale va fi insotita la vama Sculeni, de catre un echipaj al Inspectoratului National de Patrulare. Ulterior, ambulanta va fi escortata de politistii din Romania.

Produsele sangvine urmeaza sa ajunga la persoanele internate in spitale, care au avut de suferit, in urma incendiului produs la Bucuresti pe data de 30 octombrie 2015. Decizia de a oferi un astfel ajutor a fost luata de Guvernul Republicii Moldova in urma discutiilor purtate cu autoritatile din România. 

Incendiul din Colectiv. In fata clubului, oamenii au ridicat un adevarat altar. Bilant actualizat: 30 de morti si 145 raniti

Sursa foto: timpul.md