Google+

Motivul pentru care proiectul Dedeman a ramas blocat in comisia de specialitate a CMC. Ce spun autoritatile - VIDEO

Motivul pentru care proiectul Dedeman a ramas blocat in comisia de specialitate a CMC. Ce spun autoritatile - VIDEO
Embed:

Proiectul Dedeman a ramas blocat in comisia de specialiatate a Consiliului Municipal Chisinau nu doar din cauza socialistilor si comunistilor, care s-au opus. Potrivit Ziarului de Garda, care citeaza avocatul companiei, care detine terenurile pe care urma sa fie construit complexul comercial, doi consilieri liberali s-au abtinut de la vot.

 

Doi consilieri liberali s-au abtinut de la avizarea proiectului Dedeman, scrie Ziarul de Garda. Jurnalistii au vorbit cu avocatul companiei, pe terenul careia urma sa fie construit complexul comercial, iar acesta le-a spus ca din cei 11 consilieri din comisia  municipala pentru constructii, arhitectura si relatii funciare, doar 5 au votat pentru.

 

Comunistii si socialistii au votat impotriva, iar doi consilieri liberali s-au abtinut. Potrivit celor de la Ziarul de Garda, aceasta informatie este confirmata si de imaginile video ale sedintei comisiei de specialitate din 17 februarie.

 

La acel moment, era necesar un singur vot pentru ca proiectul sa fie avizat pozitiv si sa treaca spre aprobare catre Consiliul Municipal. Am incercat sa-i gasit pe cei doi consilieri PL, care s-au abtinut de la vot, insa ambii aveau telefoanele deconectate. Nici reporterii de la Ziarul de Garda nu au reusit sa discute cu ei. Consilierul PL Ion Ciobanu spune ca nu stie ce a fost atunci la sedinta comisiei.

 

Ion CEBANU, CONSILIER PL: "Eu nu cunosc ce a fost acolo in cadrul sedintei comisiei. Ca sa epuizam tot felul de discutii vom convoca sedinta consiliului pe problema asta."

 

 Cei din PSRM, la randul lor, spun ca nu au sustinut proiectul deoarece constructia ar fi afectat reteaua de transport. Primarul suspendat a acuzat toate partidele din CMC, in afara de liberali, ca ar fi alungat investitorul, refuzand sa examineze proiectul.

 

Reteaua de magazine Dedeman din Romania, urma sa investeasca 20 de milioane de euro in Moldova, insa pe 20 septembrie a anuntat ca se retrage definitiv de pe piata de la noi din cauza birocratiei excesive si a barierelor administrative.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn