Natalia Gherman solicita autoritatilor competente pedepsirea vinovatilor de producerea accidentului de la Bacioi si sporirea sigurantei rutiere, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Publicat:27.07.2015, 14:25

Prim-ministrul interimar a cerut sa fie realizata o analiza ampla a cauzelor accidentului si atragerea la raspundere, inclusiv pe cauze penale pentru omor, a celor vinovati de tragedie, in special organizatorii asa-ziselor curse. Seful executivului a recomandat Ministerului de Interne sainformeze cetatenii obiectiv despre circumstantele accidentului si masurile care vor fi interprinse in acest caz. 

Natalia Gherman a solicitat implementarea rapida a actiunilor pentru sistarea practicii de curse ilegale. 

Comunicatul integral al Guvernului:

"Natalia Gherman solicita autoritatilor competente pedepsirea persoanelor vinovate în producerea accidentului de la Bacioi si sporirea sigurantei rutiere

Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a convocat astazi o sedinta de lucru la subiectul actiunilor interprinse în investigarea accidentului, produs în seara zilei de 25 iulie 2015, la Bacioi.


Ministrul de Interne în exercitiu, Oleg Balan, a raportat despre circumstantele producerii accidentului si concluziile preliminare ale politiei, inclusiv deschiderea cauzelor penale pentru persoanele care se fac vinovate, punctând circumstantele care ar fi putut provoca accidentul: organizarea curselor ilegale pe un traseu public si nerespectarea regulilor de circulatie. 


În acest context, Natalia Gherman a cerut sa fie realizata o analiza complexa a cauzelor accidentului si atragerea la raspundere, inclusiv pe cauze penale pe omor, a celor care se fac vinovati de tragedie, în special organizatorii asa-ziselor curse. De asemenea, Prim-ministrul interimar a recomandat Ministerului de Interne sa informeze cetatenii obiectiv despre circumstantele accidentului si masurile care urmeaza a fi înterprinse pe marginea acestui caz. 


Natalia Gherman a solicit implementarea rapida a actiunilor pentru sistarea practicii de curse ilegale. 


Sefa Executivului în exercitiu a dispus continuarea practicilor „Noptilor albe” în scopul combaterii conducerii în stare de ebrietate, precum si patrularea intensa a politiei pe traseele unde se circula cu viteza si în locurile cu grad sporit de accidente. Natalia Gherman a solicitat si lansarea unei Campanii nationale de informare si prevenire a accidentelor rutiere pentru toti participantii la trafic. 


Interlocutorii au convenit asupra necesitatii de modificare a cadrului legal în vederea pedepsirii organizatorilor de curse. Un proiect în acest sens a fost propus în anul 2012, dar nu a trecut aprobarea legiuitorului. 


Totodata, Natalia Gherman i-a solicitat ministrului în exercitiu Oleg Balan sa asigure examinarea circumstantelor în care s-a produs incidentul din seara zilei de 24 iulie curent, în care au avut de suferit jurnalisti, reprezentanti ai organelor de drept si pedepsirea celor vinovati."