Noi cazuri de rujeola. Presa din Gagauzia scrie despre alti 11 copii, care s-au imbolnavit de virus. Responsabilii de la Ministerul Sanatatii ne-au confirmat ca numarul celor infectati a crescut, dar nu ne-au oferit mai multe detalii, mentionand doar ca vor aborda problema maine, intr-un briefing de presa.

Publicat:16.08.2018, 13:35

Doar in ultimele doua zile, 11 copii din Ceadir-Lunga s-au imbolnavit de rujeola, scrie gagauz.info. Cei mai multi dintre ei nu erau vaccinati, cu exceptia unui singur copil, care a avut o forma usoara a virusului.

Responsabilii de la Ministerul Sanatatii sustin ca in ultimele saptamani numarul celor infectati cu rujeola a crescut. Pana astazi au fost inregistrate 72 de cazuri de imbolnavire, iar 27 dintre acestea au fost confirmate prin rezultate de laborator.

Totodata, autoritatile din sanatate anunta ca vor oferi mai multe detalii maine, intr-un un brifieng de presa, la care va participa si secretarul de stat al Ministerului Educatiei, dar si reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii si UNICEF.

Saptamana trecuta, 20 de copii, intre care 16 din Ceadir-Lunga, au ajuns la spital, fiind infectati de rujeola. Acum starea lor este stabila, au declarat pentru gagauz.info medicii de la spitalul din Taraclia. 

Vladimir SCOPENCO, SEF SECTIE PENTRU COPII, SPITALUL DIN TARACLIA:  "Sunt copii din familii, care nu accepta vaccinarea, din motive religioase sau altele. Copiii nu sunt vaccinati. Au contactat cu persoane infectate de rujeola si au contractat virusul. Se afla in izolator. „

 Virusul a fost contractat de un copil, care s-a intors dintr-o vizita din regiunea Odesa, unde s-a aflat o saptamana. Dupa care, acesta a mers la o tabara din satul Morenii Noi, Ungheni, iar boala s-a raspandit si la cei 20 de copii. Rujeola este o infectie virala acuta, cunoscuta in mediul rural, cu denumirea „ pojar”.