Google+

Nu trebuie sa bata drumurile cu vizite in raioane, ca sa-i stie lumea. Pentru politicieni e mai usor sa se promoveze si sa-si faca auzite parerile... pe retelele de socializare: pentru asta scot din buzunar chiar si sute de euro - VIDEO

Nu trebuie sa bata drumurile cu vizite in raioane, ca sa-i stie lumea. Pentru politicieni e mai usor sa se promoveze si sa-si faca auzite parerile... pe retelele de socializare: pentru asta scot din buzunar chiar si sute de euro - VIDEO
Embed:

Nu trebuie sa bata drumurile cu vizite in raioane, ca sa-i stie lumea. Vorbim de lumea virtuala in care politicienii se promoveaza la greu. E mai usor sa iti faci auzite parerile pe retelele de socializare. Ca sa ajunga insa la cat mai multi internauti, oficialii trebuie sa scoata din buzunar chiar si sute de euro. Asa cum fac de exemplu Presedintele Parlamentului sau premierul tarii.


Accesand astazi pagina de facebook a presedintelui Parlamentului aflam ca acesta este dezamagit de faptul ca ideea democratilor de a introduce sintagma de intergrare europeana in Constitutie, a starnit comentarii aprinse.

 

Tot Candu are grija sa ne informeze cati bani au fost identificati pana acum din  miliardul furat. Aceste postari ale demnitarului sunt platite, pentru ca sa ajunga la un numar cat mai mare de utilizatori.

 

Democratul recunoaste ca s-a obisnuit sa isi sponsorizeze mesajele si o face pe anumite criterii.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Daca de exemplu postez ceva ce e relevant din punct de vedere al domeniului medical, pe dezateri sociale pe domeniul medical, atunci la setarea audientei iau profilul audientei care au legatura cu sistemul medical? - Aveti un ritm, o anumita frecventa? - Nu am nu plan ca sa fie un minim de postari pe facebook si de obicei ele reprezinta activitatea pe care o desfasor, dar  nu toata.”

 

Adrian Candu spune ca isi gestioneaza singur postarile pe facebook, iar atunci cand este ocupat, apeleaza la serviciul de presa al Parlamentului. Totusi, banii pentru postarile sponsorizate le scoate din propriul buzunar.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Poate sa fie de la 10 dolari la 100, in functie de audienta, de intensitatea mesajelor, de audienta tinta. - Luna trecuta.”

 

Specialistii in comunicarea digitala ne spun ca in Moldova nu trebuie sa fii foarte bogat ca sa iti permiti sa raspandesti rapid anumite informatii pe Facebook. 

 

Dumitru TALMAZAN, SPECIALIST DIGITAL COMUNICARE: “Cu 100 de dolari noi in md aratam la 70 de mii de oameni, ca sa te promovezi in America, minim de la 3000 de euro, pentru ca cu 100 de dolari intr-un cartier nu te promovezi.”

 

Expertii cred ca la un moment dat si campania electorala se va muta pe facebook. In loc sa faca drumuri prin localitatile tarii pentru a se promova, politicienii isi vor putea seta online locul, varsta, profesia si numarul persoanelor la care vor sa le ajunga mesajele. 

 

Dumitru TALMAZAN, SPECIALIST DIGITAL COMUNICARE:  “Barack Obama a castigat alegerile prin email, iar Donald Trump prin facebook.”

 

Si premierul Pavel Filip este activ pe facebook. Se afiseaza in mare parte la locul de munca si isi plateste postarile ca sa-l vada cat mai multa lume. 

 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Fiecare postare e coordonata cu mine, fara acceptul meu nu se face fara mine. Majoritatea din ele sunt generate ca idee de mine, in rest de administrare are grija serviciul de comunicare.” 

 

 Mesaje platite pe Facebook are si liderul PD, Vlad Plahotniuc, dar si viceprim-ministrul pentru integrare europeana, Iurie Leanca.  Politicienii insa se activizeaza mai cu seama in apropierea alegerilor, atunci cand candidatii lupta pe toate fronturile ca sa mai castige niste capital politic.

 

Dumitru TALMAZAN, SPECIALIST DIGITAL COMUNICARE: “Eficienta platformei e masurabila. Tu poti masura rezultatul, cu capacitate de tintire a audientei care iti trebuie tie.”

 

 Potrivit ultimelor statistici, Facebook a raportat in al doilea trimestru al anului trecut 9,16 miliarde de dolari – venituri din publicitate. In 2018, acestea au crescut cu 47 de procente fata de anul 2017. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn