Google+

O familie din capitala trece printr-o adevarata drama. La doua saptamani dupa ce si-a adus pe lume primul copil, el a ajuns la reanimare: organele ii erau pozitionate invers in organism - VIDEO

O familie din capitala trece printr-o adevarata drama. La doua saptamani dupa ce si-a adus pe lume primul copil, el a ajuns la reanimare: organele ii erau pozitionate invers in organism - VIDEO
Embed:

O familie din capitala trece printr-o adevarata drama. La doua saptamani dupa ce si-a adus pe lume primul copil, o femeie a alertat medicii, intrucat baietelul a inceput sa se simta rau. El a ajuns in sectia de reanimare, la Spitalul Republican, iar doctorii de acolo au ramas masca ce au descoperit. Copilul s-a nascut cu organele pozitionate invers in organism. Problema insa consta intr-o malformatie cardiaca, ce putea fi tratata in primele 3 zile de viata. Rudele spun ca la maternitate, medicii i-au spus ca bebelusul este perfect sanatos.

 

Fericirea acestei femei a durat exact 2 saptamani. In a 15-a zi de viata a nepotelului sau, ea spune ca a observat ca ceva nu este in regula. 

 

Svetlana, BUNICA: “Talpitele sunt negre, vinete si fata, la fel. Am chemat ambulanta. Peste o ora la copil I s-a oprit inima. I s-a pus medicamente si s-a pornit, din nou. “

 

 Doar ajunsi la spital, rudele au aflat ca, de fapt, copilul s-a nascut cu o boala extrem de rara, viscerum versus. Mai exact, el are toate organele interne pozitionate invers, inclusiv inima este pe partea dreapta a corpului. 

 

Svetlana, BUNICA: “Ea a facut 5 uzi, dar nimeni nu i-a spus ca organele sunt inversate, nu sunt la locul lor. Cum puteau sa nu vada? “ 

 

 Cu asemenea maladie, se naste un copil la 100 de mii de nasteri. Este o raritate, spun medicii, dar nu acest fapt ii pune viata in pericol, ci o malformatie congenitala, cu care s-a nascut baietelul.  Boala putea fi tratata printr-o interventie chirurgicala, in primele 3 zile de viata.

 

Rudele insa spun ca la maternitatea nr 2 din capitala, unde s-a nascut copilul, nimeni nu le-ar fi spus despre maladie. Am incercat sa vorbim cu administratia institutiei, dar vazand camera video, angajatii au inchis toate usile. 

 

Doar dupa ce mai multi vizitatori au iesit din spital, am reusit sa vorbim cu cativa angajati. 

 

“Directorul nu este, vicedirectorul lucreaza pana la 3. Noi nu stim despre ce este vorba.“

 

 Baietelul se afla acum la reanimare, la Spitalul Republican, impreuna cu mama lui. Medicii de acolo ne-au spus ca el a suportat o interventie, este conectat la aparate de respiratie artificiala, iar starea lui este grava.

 

Fiind disperata, Svetlana a batut din usa in usa, pentru a gasi solutie. A transmis si o scrisoare catre ministrul Sanatatii, Stela Grigoras, acum o saptamana, dar nu a primit niciun raspuns. 

 

Svetlana BUJAG, BUNICA: "Azi este data de 13 si nimeni nu m-a sunat sa vada ce s-a intampla.“

 

 Contactati de Pro TV, azi responsabilii de la minister ne-au spus ca scrisoarea a fost receptionata si, totodata, a fost creata o comisie speciala, care va investiga acest caz. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn