Google+

Patru din cei opt moldoveni raniti in teribilul accident din Kaluga, adusi cu trenul la Chisinau: urmeaza sa fie internati la Institutul de Medicina Urgenta - FOTO si VIDEO

Patru din cei opt moldoveni raniti in teribilul accident din Kaluga, adusi cu trenul la Chisinau: urmeaza sa fie internati la Institutul de Medicina Urgenta - FOTO si VIDEO
Embed:

Patru moldoveni raniti in accidentul de sambata, produs in regiunea Kaluga, au revenit in aceasta seara la Chisinau. Ei au fost adusi cu trenul de la Moscova, care acum o jumatate de ora a ajuns in gara de la Chisinau.

 

UPDATE 19:55 Cei patru moldoveni au fost adusi la Chisinau si urmeaza sa fie internati la Institutul de Medicina Urgenta.


 

Comunicatul emis de IGSU:

În seara zilei de 08 august patru persoane traumatizate în urma tragicului accident din regiunea Kaluga,  au ajuns în siguranţă la Chişinău. Transportarea victimilor a fost  efectuată de IGSU cu susţinerea căii ferate din Republica Moldova. Oamenii au ajuns în ţară  cu ruta Moscova – Chişinău fiind însoţiţi de ofiţerii IGSU. Medicii SMURD au însoţit oamenii care au suferit deferite traumatisme în urma accidentului, dar şi le-au acordat ajutorul calificat în drum spre Republica Moldova. Pe peronul Gării Feroviare aceştea au fost întălniti de către rude şi apropiaţi. Ulterior trei echipaje SMURD i-au transportat la Institutul de Medicina Urgentă din capitală, de unde au fost preluaţi de medicii spitalului. Aici cei 4 molodoveni au fost internaţi pentru ulterioare îngrijiri medicale. Potrivit medicilor starea pacienţilor este stabilă. Conform conducerii IGSU ultimii 4 cetăţeni ai Republicii Moldova care au avut de suferit în Kaluga primesc îngrijiri medicale în Federaţia Rusă, întrucît starea de sănătate nu permite transportarea acestora. După ce medicii vor da acordul în vederea  exeternării pacienţilor, autoriţăţile din Moldova vor repatria acasă oamenii.


Cei patru moldoveni au ajuns acasa la ora 19:15, cu trenul Moscova-Chisinau, asta dupa ce ieri au fost externati. Pe parcursul drumului starea de sanatate a acestora a fost supravegheata de angajatii SMURD. 

 

Alti patru moldoveni, din cei opt raniti, raman in continuare internati in Federatia Rusa, situatia lor fiind una grava.Azi dimineata au ajuns in tara si corpurile neinsufletite a catorva conationali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doua dintre cele patru persoane decedate in accidentul produs in orasul Kaluga au ajuns azi la Causeni. Celelalte doua, inclusiv a soferului microbusului tot din Causeni urmeaza sa ajunga abia maine dimineata, fiind retinute la morga din Chisinau, din motive necunoscute.

 

Maine la Causeni a fost decretata zi de doliu, in memoria moldovenilor, care au decedat in tragicul accident, astfel toate drapelele de pe institutiile publice vor fi arborate in berna.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn