Google+

Piata Marii Adunari Natioanale s-a umplut astazi de protestatari. Veniti din intreaga tara, oamenii au manifestat pasnic fata de invalidarea alegerilor, dar si impotriva guvernarii - VIDEO

Piata Marii Adunari Natioanale s-a umplut astazi de protestatari. Veniti din intreaga tara, oamenii au manifestat pasnic fata de invalidarea alegerilor, dar si impotriva guvernarii - VIDEO
Embed:

Piata Marii Adunari Natioanale s-a umplut astazi de oameni. Veniti din intreaga tara, acestia au protestest pasnic fata de invalidarea alegerilor, dar si impotriva guvernarii. Manifestantii au venit echipati cu pancarde ingenioase, dar si arme simbolice cum ar fi sabii din plastic sau furci din carton.

 

Oamenii de toate varstele si chiar familii intregii au impazint centrul capitalei in aceasta dupa-amiaza. Acestia au scandat cateva ore in sir si au cerut guvernarii sa le fie recunoscut votul din 3 iunie. 

 

Protestarii au venit din toate raioanele ale tarii. Acestia spun ca invalidarea alegerilor din Chisinau afecteaza intreaga tara si se tem ca la parlamentare situatia s-ar putea repeta.

 

Pe langa scandari, oamenii au afisat si pancarte ingenioase, pregatite din timp. Pe una dintre ele, de exemplu, liderul PD era comparat cu presedintele Coreei de Nord.

 

Unele mesaje s-au adresat judecatorilor. Acest tanar spune ca este gata sa ofere cursuri gratuite de cum sa utilizezi facebook-ul, doar ca sa i-a decizii corecte. Unii insa au venit cu arme simbolice, cum ar fi sabii de plastic sau furci de carton.

 

Pe scena improvizata in Piata Marei Adunari Natioanale au urcat mai multi activist, dar si liderii mai multor partide.

 

Spre sfarsit a tinut un discurs si primarul ales  Andrei Nastase, care intre timp si-a schimbat camasa clasica pe una brodata. Acesta a citit o rezolutie, in care oamenii adunati in piata cer validarea alegerilor.

 

Dupa votarea rezolutiei, protestatarii s-au indreptat spre Parlament. Acolo unde au continuat sa scandeze. Protestul a inceput in fata primariei acolo Andrei Nastase a facut o baie de multume.

 

Protestul s-a desfasurat fara de incidente, desi ieri IGP a anuntat ca a fost identificat cateva persoane, care ar urma sa provoace dezordini in masa.

 

Astazi prin multime s-au aflat mai multi politisti, care au impartit pliante si au informat oamenii cum sa proteteze pasnic. In spatele guvernului insa a fost o adevarata mobilizare de forta. Sute de politisti, echipati ca la carte au fost adusi la Chisinau din mai multe raioane ale tarii.

 

Potrivit politiei la protest ar fi participat astazi peste 5 mii de oameni. O cifra oferita de organizatori nu avem. Solicitat de ProTv, puratatorul de cuvand al Partidului Democrat nu ne-a raspuns la telefon pentru a raspunde  criticilor afuse guvernarii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn