Moment emotionant la protestul diasporei din Italia, in timpul concertului organizat de Sor. Politistii italieni si-au scos castile de protectie, iar manifestantii le-au aplaudat gestul.

Publicat:19.11.2018, 09:56

Din imagini se vede cum mai multi carabinieri stau aliniati intr-un rand, iar la un moment dat isi scot castile de protectie si isi pun in loc - berete. Moldovenii din diaspora i-au aplaudat indelungat.

"Bravi, bravi, bravi. (tr. din italiana - bravo, bravo). Politia din Italia nu se vinde ca in Moldova. Politia e cu noi. Diaspora nu se vinde."

Intr-o postare pe facebook, Partidul Sor a anuntat ca spectacolul, la care au fost invitati sa cante Anastasia Lazariuc si Gheorghe Topa, a avut loc, iar ordinea a fost asigurata de politia italiana. Serviciul de presa al partidului condus de primarul de Orhei, care este condamnat de prima instanta la 7 ani de puscarie in dosarul frauelor de la BEM, sustine ca moldovenii care au protestat sunt niste provocatori platiti de liderii partidelor pro-europene de dreapta.

Cu proteste au fost intampinati membrii formatiunii primarului de Orhei si la Venezia, acolo unde vicepresedinta partidului, Marina Tauber, a fost huiduita, luna trecuta. Manifestantii au luat-o la rost pe aceasta si au cerut ca edilul de la Orhei, condamnat in dosarul BEM de prima instanta, sa fie bagat la puscarie.