Google+

Compania Avia Invest se lauda cu un nou segment de peron construit. Cand va fi gata si prima portiune din pista noua - VIDEO

Compania Avia Invest se lauda cu un nou segment de peron construit. Cand va fi gata si prima portiune din pista noua - VIDEO
Embed:

Asa cum ne-au obisnuit cei de la Avia Invest au chemat astazi presa ca sa se laude cu un nou segment construit. De aceasta data a fost extins peronul, astfel ca s-a facut loc pentru inca 23 de aeronave. Jurnalistii au asistat la lucrarile de betonare, iar in iunie cand portiunea va fi data in exploatare impreuna cu o bucata din pista, vor fi invitati din nou.

 

Patricia PODOLEANU, REPORTER PRO TV: “Ultimul strat de beton este asternut de aceasta maşinărie, care prelucrează aproape 1400 de metri cubi pe zi. Dupa ce suprafata este netezita se stropeşte cu o soluţie care nu permite evaporarea apei. Fara aceasta, ar apărea fisuri pe peron.”

 

 Vladimir TONU, ANTREPRENOR PRINCIPAL: “Pentru a ne verifica calitatea avem un laborator special. In afara, mai verificam si prin laboratorul RM. Laboratorul ne arata ca calitatea este foarte buna.”

 

 Pe noul segment de peron vor putea stationa  aeronave de toate tipurile, lucrarile avand un termen de garantie de 30 de ani. Odata cu extinderea s-au amenajat alte 23 de locuri noi de parcare pentru avioane.

 

Petru JARDAN, DIRECTOR AVIA INVEST: “Pana la sfarsitul lunii iunie preconizam sa dam in exploatare primul segment al pistei noi care va conecta pista existenta cu peronul pe care il finalizam astazi.”

 

 6 milioane de euro a costat extinderea peronului. Alte 15  milioane se vor cheltui pentru constructia noii piste.

 

Petru JARDAN, DIRECTOR AVIA INVEST: “Pista a doua va avea o lungime de 2450 de metri si pana la sf lunii iunie o sa avem suprafete betonate aproximativ 1 km finalizat.”

 

 Inaugurarea intregii piste va avea loc abia la anul. Ulterior va fi reparata pista de baza si peronul. Dupa finalizarea acestor lucrari se incheie prima etapa a proiectului de modernizare, initiat de compania Avia Invest, cea care a luat in concesiune aeroportul pentru 49 de ani.

 

Pentru a doua etapa, investitorii isi propun sa construiasca un terminal nou cu o suprafata de 30 de mii de metri patrati. Valorea intregului proiect s-ar ridica la 160 de milioane de euro.

 

Banii vin din investitiile Companiei Avia Invest, a carei presedinte a Consiliului de Administrare este Ilan Shor, cat si din profitul aeroportului. Cei de la CNA nu exclud ca o parte din miliardul furat din cele trei banci ar fi ajuns la aeroport si acolo ar fi ramas. Avia Invest a negat acuzatiile.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn