Google+

Pretorul sectorului Centru, demis de consilierii municipali din cauza exploziei din cafeneaua La Soacra. Primaria: Decizia e ILEGALA, acestia isi vor continua activitatea - VIDEO

Pretorul sectorului Centru, demis de consilierii municipali din cauza exploziei din cafeneaua La Soacra. Primaria: Decizia e ILEGALA, acestia isi vor continua activitatea - VIDEO
Embed:

Prima demisie dupa explozia de acum o luna de la cafeneaua La Soacra. Pretorul sectorului Centru a fost dat afara astazi de catre Consiliul Municipal Chisinau. Totodata, seful interimar al Pietei Centrale si cel al Directiei Comert au fost avertizati. De cealalta parte, primarul capitalei sustine ca deciziile CMC sunt ilegale, iar Oleg Poiata isi va continua activitatea la Pretura Centru.

 

Pentru demisia pretorului sectorului Centru, Oleg Poiata au votat 27 de consilieri -19 socialisti, doi comunisti, cinci ai Partidului Popular European si un consilier al Partidului Politic Partidul Nostru. Totodata, directorul interimar al pietei Centrale, Veaceslav Balan si seful directiei Comert, Marcel Zambitchi s-au ales cu avertizari pentru neindeplinirea obligatiilor de serviciu.

Sanctiunile au fost aplicate dupa ce alesii locali au organizat audieri pe marginea exploziei de La Soacra. De cealalta parte, edilul capitalei, Dorin Chirtoaca spune ca deciziile sunt ilegale, intrucat Consiliul Municipal nu are competente de numire sau eliberare din functie, aceasta prerogativa apartinand primarului.


Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “Asistam la un show, dupa cum bine vedeti. Aceste decizii nu produc efecte juridice.”


Mai mult, primarul crede ca decizia este una tendentioasa, avand in vedere ca a fost adoptata inainte de finalizarea anchetei de serviciu pe marginea incidentulu. Astazi Seful Directiei Sanatate, Mihai Moldovanu, care este si seful comisiei de ancheta a declarat ca in luna august a anului trecut cand a fost prelungita autorizatia de functionare a cafenelei, mai multi specialisti ar fi vazut butelia de gaz, insa au inchis ochii.


Mihai MOLDOVANU, SEF DIRECTIE SANATATE: “Cati au fost, ei toti au vazut. Miros de gaz se simtea demult.”


Marcel ZAMBITCHI, SEF DIRECTIA COMERT: “Noi ne-am indeplinit obligatiile.”


Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “Asta o va demonstra ancheta”


Patru persoane au decedat, iar 12 au fost ranite in urma deflagratiei produse acum o luna, in cafeneaua La Soacra. Potrivit pompierilor explozia a fost provocata de o butelie care se afla in bucatarie ilegal. Ieri, instanta a decis ca administratorii cafenelei sa ramana in arest. Acestia risca pana la 10 ani de inchisoare.

 

Sursa foto: chisinaucentru.md


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn