Google+

Insotite de psihologi si reprezentanti IGSU, rudele moldovenilor implicati in tragicul accident din Kaluga, au plecat in Rusia. Patru din cei opt moldoveni raniti ar putea fi adusi acasa, maine - FOTO si VIDEO

Familiile persoanelor care au avut de suferit in tragicul accident din Kaluga au plecat aseara in Rusia. Patru moldoveni din cei opt raniti, care sunt internati intr-un spital de acolo, ar putea fi adusi acasa maine.

 

Comunicatul emis de IGSU:

 

În seara zilei de 5 august ora 22.00 mai multe rude şi apropiaţi a persoanelor care au avut de suferit în tragicul accident din regiunea Kaluga au plecat în Federaţia Rusă. Deplasarea a avut loc de la sediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, de unde a fost  organizat transport pentru cei care au hotărât să meargă în regim de urgenţă.

 

Până la plecarea rudelor persoanelor implicate în accident, acestea au discutat cu psihologii IGSU, dar şi conducerea Inspectoratului, care i-a asigurat de susţinere şi sprijin din parte Guvernului şi a Ministerului Afacerilor Interne.

 

Potrivit IGSU,  grupul de ofiţeri din cadrul Inspectoratului trimişi în Federaţia Rusă au ajuns în dimineaţa zilei de 5 august în regiunea Kaluga şi au început perfectarea tuturor procedurilor necesare pentru repatrierea cadavrelor persoanelor decedate. Conform sursei, 4 persoane traumatizate în urma accidentului vor fi externate din spitalul Sukhinichi pe 7 august şi vor putea merge acasă.

 

Autorităţile în comun cu ofiţerii IGSU vor lua decizii cu ce mijloc de transport vor fi transportaţi în ţară oamenii, pentru a putea ajunge în siguranţă.  

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn