Google+

Sarbatoare mare la mitropolie, cu creveti si brate de flori. Zeci de preoti si demnitari i-au urat la multi ani mitropolitului Vladimir, care implineste astazi 65 de ani - VIDEO

Sarbatoare mare la mitropolie, cu creveti si brate de flori. Zeci de preoti si demnitari i-au urat la multi ani mitropolitului Vladimir, care implineste astazi 65 de ani - VIDEO
Embed:

Sarbatoare mare la mitropolie, cu creveti si brate de flori. Este ziua de nastere a mitropolitului Vladimir, care implineste astazi 65 de ani. Sa-i ureze la multi au venit zeci de preoti, dar si demnitari. Nu a lipsit presedintele Igor Dodon, care i-a adus un buchet de trandafiri rosii.


Din imaginile obtinute de reporterii de la Ziarul de Garda se vede ca mitropolitul s-a pregatit de o sarbatoare pe cinste. Intr-o vinere de post, pe masa erau mancaruri alese. Nu au lipsit crevetii, dar si fructele proaspete, asortate cu tot felul de bijuterii gastronomice, asa fiind impodobita cu gladiole albe si violet. 

 

PS Ioan, EPISCOP DE SOROCA "Vreau sa va asigur ca peste nu a fost, mitropolitul a fost categoric impotriva...mancare de post..."

 

Presedintele Igor Dodon i-a adus un buchet de trandafiri rosii. 


La petrecere au fost zariti fostii presedinti - Mircea Snegur si Petru Lucinschi, ambasadorul Rusiei la Chisinau, dar si fostul ambasador al Republicii Moldova in Rusia, Dumitru Braghis. Purtatorul de cuvant al mitropoliei a spus ca petrecerea a fost modesta. 

 

PS Ioan, EPISCOP DE SOROCA "Mitroplitul este foarte modest si deja a dat petrecerea. Mai intai a dat o petrecere euharistica, asta e petrecerea pe care si-a dorit-o mitropolitul, fiind insa la asemenea statut, nu a putut mitropolitul sa se retraga in padure sau intr-o pestera de la manastirea Tipova." 

 

Mitropolitul Vladimir s-a nascut in satul Colincauti, raionul Hotin, Ucraina. Nicolae Cantarean a preluat conducerea Bisericii Ortodoxe din Moldova in anul 1992, fiind numit de catre Patriarhul Moscovei Alexei al II-lea. Acum doua zile si-a sarbatorit ziua de nastere si duhovnicul Manastirii Ciuflea, Nicolae Rosca. Clericul a dat o petrecere intr-un local de lux din capitala. Astazi mitropolia a explicat cum a fost ales localul.

 

PS Ioan, EPISCOP DE SOROCA "Era cel mai apropiat "

 

Cat priveste masinile luxoase vazute in preajma localului, preotul spune ca nu erau toate ale fetelor bisericesti.

 

PS Ioan, EPISCOP DE SOROCA "Acolo nu doar preoti, dar si prieteni, nu neaparat bisnesmani, nu le spunem ctitori..."

 

Duhovnicul manastirii Ciuflea a implinit 50 de ani.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn