Scaderea temperaturilor a dus la... cresterea vanzarilor in pietele si centrele comerciale din capitala. Oamenii se grabesc sa-si cumpere haine groase si incaltaminte de iarna pentru a rezista frigului de afara. Unii se uita mai intai in buzunar inainte de a procura ceva. Pentru altii insa conteaza mai mult calitatea, decat pretul.

Publicat:17.11.2018, 16:17

In weekend, pietele si centrele comericiale din capitala sunt aglomerate. Odata cu racirea vremii, oamenii incep sa-si schimbe garderoba. Unii nu se uita la pret atunci cand isi aleg un palton sau o pereche de manusi, ci mai mult la calitate.

Raisa, CUMPARATOR:E ceva nou si foarte variat. Eu prefer lucrurile de calitate, brandurile le cunosc, daca cumperi ceva apoi sa fie calitativ.”

 Iar Ion isi cumpara mereu haine de la piata centrala. Spune ca sunt preturi accesibile, astfel ajung bani pentru toata familia.

Ion, CUMPARATOR:Oleaca ne inoim sa putem invinge iernile, acestea grele. Modele sunt diferite si preturile as spune ca sunt normale. Iata ce am ales e cu blana, de iarna.

De cand a iesit la pensie, acest barbat nu a mai trecut pragul unui magazin unde se vand haine scumpe. Spune ca de mai bine de 10 ani cumpara tot de ce are nevoie de la pietele second-hand.

Mihai, CUMPARATOR: Mai ieftin cautam, iata o pereche de pantaloni am cumparat cu 200 de lei. Anul trecut am cumparat 3 pulovere cu 50 de lei ma aranjeaza. Cand era uniunea sovietica era viata dar acum...”

- La noi in Moldova exista chestia asta ca la oameni sa le fie rusine sa vina la second-hand?- La inceput observam asa ceva chiar si eu ma jenam unde ma aflu, dar acum vin cu indrazneala cer intreaba spun ca sunt calitative mai comode, mai ieftin mai convinabil si multi artisti am vazut pe aici umbland.

 Vanzatorii din magazinele de firma spun ca in aceasta perioada au parte de multi cumparatori.


“A venit acum sezonul rece si multa lume vine dupa imbracaminte, incaltaminte calda pentru sezonul de toamna iarna, majoritatea prefera sa fie de calitate buna de stofa buna, acum se intreaba paltoanele cizmele cu blanita sau cu talpa inalta sa fie cald si comod.”

 Iar cei care vand la piata centrala sustin ca la ei se simte mai mult frigul decat... vanzarile.

“Nu vine nimeni baieti, matinca nu sunt bani in tara, stam si inghetam asteptam cumparatori.- Poate preturile sunt mari!?- De unde preturile, uitati-va ce preturi cu 250 stau si cu 450. Lumea nu are bani, strang pentru lemne, carbuni, mancare. Umbla saracii dezbracati, descaltati.”

Salariul mediu lunar pe economie pentru acest an in tara noastra este de 6150 de lei, cu 550 de lei mai mult decat anul trecut.