Sedinta a fost inchisa, asa ca nici decizia motivata nu a fost facuta publica. Vorbim despre procesul fostul premier. Avocatii lui Vlad Filat au primit astazi hotararea prin care Curtea de Apel l-a condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare. Filat a refuzat sa vina in instanta. Abia dupa ce vor studia cele peste 200 de pagini avocatii spun ca vor veni cu detalii.

Publicat:09.12.2016, 14:24


Cele 211 pagini din decizia motivata a judecatorilor in cazul Filat nu au fost facute publice, deoarece procurorii au preferat sa le  studieze individual. Avocatul Igor Popa spune ca dupa ce va analiza materialele, va veni cu o reactie, iar in cel mult 30 de zile va ataca sentinta la Curtea Suprema de Justitie.

Avocatul a tinut sa mentioneze inca o data faptul ca probele din dosarul clientului sau sunt dubioase, mai ales ca instanta a declarat  nevalizi unii martori din proces.

Totodata la sedinta de astazi avocatul fostei sotii a lui Vlad Filat, Sanda Diviricean a cerut sa i se explice anumite decizii luate de magistratii de la apel referitor la confiscarea bunurilor lui Filat, cererea lor insa a fost respinsa.

Intre timp, Vlad Filat inca nu a fost transferat la Penitenciarul din Lipcani asa cum a dispus judecatoria Buiucani, deoarece Departamentul Intitutiilor Penitenciare nu a primit sentinta celei de-a doua instante, lucru ar urma sa se intample saptamana viitoare.

La 11 noiembrie, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de inchisoare de Curtea de Apel, insa bunurile sale vor fi scoase partial de sub sechestru. Fostul premier spune ca este nevinovat si ca dosarul sau a fost fabricat de catre democratul Vlad Plahotniuc care la randul sau a refuzat sa comenteze acuzatiile.