A impuscat ca intr-un caine. Intorsatura de situatie in cazul incaierarii dintre un politist si un tanar la o terasa din capitala. Baiatul care a fost impuscat in picior spune ca nu a amenintat politistul si nici nu a avut de gand sa traga in el. Mai mult, el sustine ca nici nu a reusit sa scoata arma din husa cand politistul, fara sa-l avertizeze a tras in el 4 focuri de arma.

Ultimul update: 09.07.2015, 13:08 Publicat:09.07.2015, 09:19

Pavel Rosca spune ca marti seara a mers cu prietenii in club. Spre dimineata a auzit galagie la terasa localului si a iesit sa vada ce se intampla. Afara, agentii de paza l-ar fi stropit cu gaze lacrimogene, iar de aici incolo totul a luat-o razna. 

Pavel ROSCA: “Eu cum am luat arma si ma duceam, mai era o domnisoara langa mine. Nu am reusit sa o scot din husa ca macar sa zic sa amenint, sa impusc in sus ca eu stiu cum se foloseste o arma. Nu am reusit sa o scot ca el m-a impuscat de 3-4 ori si eu am cazut cu arma langa mine.”

Tanarul spune ca politistul nu a tras niciun foc de avertizare, asa cum spun oamenii legii.

Pavel ROSCA: “Nu a tras niciun foc de avertizare. Se vede foarte bine in camere ca el direct impusca in mine. Daca ma avertiza eu aruncam arma jos si ma predam. A impuscat ca intr-un caine.”

Nu am reusit sa vorbim cu politistul implicat in altercatie. Procurorii care se ocupa de caz nu au vrut sa comenteze acuzatiile. Ieri, seful adjunct al Inspetoratului General al Politiei spunea ca politistul a impuscat doar de 2 ori, o data in aer pentru avertizare, iar cea de-a doua-in piciorul tanarului. Si medicii spun ca tanarul a ajuns la spital cu o singura plaga in picior si nu 4 asa cum spune el. Ieri, Pavel a fost operat, iar procurorii au deschis 2 cauze penale pe marginea incidentului. Una pentru huliganism, iar cea de-a doua pentru ca a amenintat cu moartea un politist.

Totusi, tanarul spune ca nu se considera vinovat.

Pavel ROSCA: “Eu ma consider victima, nu altcineva. Certuri exista peste tot si intotdeauna, dar faptul ca eu m-am dus sa scot arma pentru ca sa ma apar si nu am reusit nici macar sa fac nimic.”

Oamenii legii spun ca tanarul urmeaza sa fie retinut si risca pana la 7 ani de inchisoare. In paralel cu aceste cauze penala, procurorii investigheaza si cum a aplicat politistul arma si daca a facut-o legal.

Citeste si: - VIDEO - Incaierare cu IMPUSCATURI la terasa unui karaoke din capitala: Un tanar a amenintat un politist cu arma. Ce s-a intamplat mai tarziu