Dosarul Padurea Domneasca, care este de mai bine de trei ani la Curtea de Apel Balti, se afla pe ultima suta de metri. In acest rastimp au avut loc mai multe sedinte de judecata, insa un numar considerabil dintre acestea au fost intrerupte sau amanate, scrie ZdG.md.

Publicat:17.09.2018, 16:28

Dosarul a fost pornit dupa ce acum sase ani, Sorin Paciu, un tânar de 34 de ani, a fost ranit mortal la o partida de vânatoare la care au participat mai multi oficiali de rang înalt. Totusi, pâna astazi, nu exista înca o finalitate în acest dosar.

Întrebat de ce dureaza atât de mult examinarea acestui dosar, avocatul Emanoil Plosnita, aparatorul singurului condamnat în acest dosar, Gheorghe Cretu, ne-a informat ca este o coincidenta de circumstante care faceau imposibila prezenta unor avocati în proces: „Au fost situatii când a fost imposibila si prezenta unor inculpati. Cazul prezinta o complexitate extraordinar de mare. Cazul are peste 25 de volume. Vorbim de un caz complex ce nu poate fi examinat rapid. Trebuie sa luam în calcul si ca judecatorii care examineaza cazul au si alte dosare”.

 La 17 septembrie, la CA Balti a avut loc o noua sedinta de judecata în acest dosar. Avocatul Emanoil Plosnita ne-a informat ca de aceasta data sedinta a fost constructiva, iar în cadrul acesteia au avut loc dezbateri judiciare. Mai exact, sedinta a cuprins cuvântarile si pledoariile procurorului, avocatilor si partilor vatamate.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD