Un brad argintiu de 19 metri, care se inalta pe teritoriul unei foste gradinite de la Botanica, ar putea sa ajunga de sarbatori in Piata Marii Adunari Nationale. Astazi cei de la Spatii Verzi au mers sa vada pomul si spun ca le-a placut.

Publicat:06.11.2017, 14:44

Eliferie HARUTA, SEF INTREPRINDEREA MUNICIPALA SPATII VERZI: “Asta e al saselea brad si din toti pe care i-am studiat, asta e cel mai frumos brad, care mi-a placut.”

Bradul, care este pe placul angajatilor de la Spatii Verzi are 19 metri inaltime. Acesta creste de mai bine de 40 de ani pe teritoriul unei foste gradinite. Actualul proprietar al terenului cere pentru brad 20 de mii de lei si spune ca s-ar bucura daca acesta ar ajunge in Piata Marii Adunari Nationale, deoarece oricum are de gand sa-l taie pentru a ridica in zona un bloc locativ.

Vasile DULGHIERU, PROPRIETARUL TERENULUI: El a fost ingrijit tot timpul si udat la timp ca sa fie asa frumos.”

Cei de la Spatii Verzi spun ca acest brad are toate sansele sa ajunga pana la 1 decembrie in Piata Marii Adunari Nationale, daca nu vor gasi ceva mai bun.

Eliferie HARUTA, SEF INTREPRINDEREA MUNICIPALA SPATII VERZI:Am primit oferta de la Durlesti, de la Ungheni. Noi inca cautam ceva mai bun, asta tot ne aranjeaza. O sa ne consultam cu conducerea primariei si o sa venim cu ei aici.”

Pomul de Craciun trebuie sa fie instalat in piata pana pe data 25 noiembrie, iar pana la 1 decembrie, pana cand va fi inaugurat, acesta trebuie sa fie impodobit. Pentru asta din bugetul primariei s-au alocat 200 de mii de lei.

In acest an la propunerea premierului Pavel Filip, doar Revelionul va fi sarbatorit in Piata Marii Adunari Nationale, restul manifestatiilor, inclusiv targul de Craciun, vor avea loc pe strada 31 august unde de asemenea va fi instalat un brad, doar ca al Guvernului. Astazi noul primar al capitalei a evitat sa spuna la care brad va merge.

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR: “Sincer sa va zic este surprinzator sa avem o asa abordare a lucrurilor. Cu cat mai mult brazi cu atat mai bine. -La care brad veti merge? -La cel de acasa.”

Anul trecut pomul de Craciun din Piata Marii Adunari Nationale a avut 18 metri si a fost oferit Primariei de un om de afaceri, care l-a cumparat cu 15 mii de lei.