Google+

Autostrada Unirii va ajunge in Moldova. Soseaua va lega orasele Targu-Mures, Iasi si Ungheni. Proiectul, in valoare de patru miliarde de euro, a fost aprobat de Parlamentul Romaniei - VIDEO

Autostrada Unirii va ajunge in Moldova. Soseaua va lega orasele Targu-Mures, Iasi si Ungheni. Proiectul, in valoare de patru miliarde de euro, a fost aprobat de Parlamentul Romaniei - VIDEO
Embed:

Moldova va avea un capat de autostrada. Soseaua va lega orasul Targu-Mures de Ungheni, adica o mica parte va ajunge pe teritoriul tarii noastre. Lucrarile vor costa patru miliarde de euro si ar putea incepe dupa ce presedintele Klaus Iohannis va promulga legea.


Proiectul deputatilor din Partidul Miscarea Populara din Romania, fondat de Traian Basescu a trecut cu votul a 269 de deputati. Soseaua, numita Autostrada Unirii va avea o lungime de peste 300 de km si va porni de la granita cu Republica Moldova. Drumul va fi construit din fonduri europene, iar proiectul trebuie sa demareze in 30 de zile dupa promulgarea legii de catre presedintele roman Klaus Iohannis.

 

Constantin CODREANU, DEPUTAT PMP, PARLAMENTUL ROMANIEI: “Exista si un cost estimat – 4 miliarde de euro si vorbim si de o perioada alocata implementarii proiectului, de patru ani. Altfel spus, intr-un scenariu optimist, in 2022 vom avea data in exploatare aceasta autostrada a Unirii.”

 

Proiectul are si o conotatie simbolica, intrucat anul acesta se implinesc o suta de ani de la Marea Unire din 1918. Intre timp, autoritatile noastre inca bat pasul pe loc pentru renovarea drumului Chisinau-Ungheni, lucrarile pentru constructia caruia, au inceput in anul 2014 si nu au fost duse pana la capat, desi data la care era programata inaugurarea a trecut de mult.

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn