Google+

De doua zile, strainii care vor sa devina moldoveni cu acte in regula pot aplica la cetatenie prin investitie. Programul a fost lansat in Dubai. Conditiile in care pot obtine documentul - VIDEO

De doua zile, strainii care vor sa devina moldoveni cu acte in regula pot aplica la cetatenie prin investitie. Programul a fost lansat in Dubai. Conditiile in care pot obtine documentul - VIDEO
Embed:

Strainii care vor sa devina moldoveni cu acte in regula pot aplica la cetatenie prin investitie. Programul a fost lansat zilele acestea in Dubai, acolo unde se afla o delegatie a ministerului economiei de la noi. Legea spune ca persoana care doneaza 100 de mii de euro Moldovei sau investeste 250 de mii devine cetatean. Expertii insista ca proiectul ascunde o incercare de a legaliza bani murdari.

 

Acces fara vize in 122 de tari din intreaga lume, cetatenie a unei tari europene cu o cultura deschisa, climat continentat si peisaj fermecator, cetatenie transferabila generatiilor viitoare fara restrictii si costuri suplimentare. Asa scot la vanzare autoritatile noastre cetatenia moldoveneasca. Proiectul a fost lansat ieri, la Dubai.

 

Chiril GABURICI, MINISTRUL ECONOMIEI: “Din punctul de vedere economic, noi avem acces spre multe pieti de desfacere, spre cel putin un miliard de clienti."

 

Ministrul Economiei subliniaza ca scopul acestui program este de a atrage investitii straine. Tocmai de aceea, cei care vor dori sa obtina actele moldovenesti vor trebui sa aloce minim 100 de mii de euro in Fondul de Dezvoltare Durabila sau cel putin – 250 de mii de euro investriti intr-un domeniu strategic de activitate pentru noi. De implementarea si promovarea proiectului se va ocupa o firma internationala, cu care guvernul

 

Republicii Moldova a semnat un contract. Anterior Gaburici se arata optimist, spunand ca spera ca in urmatorii 5 ani, tara noastra va reusi sa atraga investitii de 1,3 miliarde de euro. Opozitia si expertii critica ideea, spunand ca ar permite persoanelor straine cu trecut dubios sa legalizeze bani murdari.

 

Sergiu GAIBU, ECONOMIST “EXPERT-GROUP”: “Aceste persoane care solicita cetatenia Republicii Moldova raman intr-o zona gri, adica nu sunt declarate datele lor si acest grad de netrasnsparenta e contrar principiilor pe care sunt bazate tarile dezvoltate. Lucrul este mai curand un pas inapoi.”

 

Autoritatile noastre anunta ca vor fi acceptati doar solicitantii care nu au antecedente penale. Programul “Cetatenia prin Investitie” a fost votat in lectura finala de legislativ in decembrie 2016.

 

Economistii mai spuneau anterior ca nu exista o justificare economica pentru implementarea acestui proiect, iar politicienii nu ar trebui sa se lanseze in programe caracteristice paradisurilor fiscale, pentru ca exista riscul sa ne fie suspendat regimul fara vize cu UE.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn