Google+

Vamesii si politistii de frontiera moldoveni, care vor munci la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisc, vor fi nevoiti sa inconjoare aproape 100 km prin Ucraina pentru a ajunge la munca - VIDEO

Vamesii si politistii de frontiera moldoveni, care vor munci la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisc, vor fi nevoiti sa inconjoare aproape 100 km prin Ucraina pentru a ajunge la munca - VIDEO
Embed:

De astazi, Chisinaul si Kievul fac controale comune la postul vamal Cuciurgan - Pervomaisc. Dupa mai multe amanari, punctul comun pe segmentul transnistrean a fost deschis, iar la inaugurare a participat presedintele ucrainean si premierul. Totusi, chiar daca vor fi prezenti, vamesii moldoveni doar vor monitoriza traficul, fara sa inregistreze masinile, pentru ca deocamdata nu au echipamentul necesar.

 

Vamesii si politistii de frontiera moldoveni nu s-au aranjat la posturi pana cand nu au venit oficialii, care au dat start verificarilor comune. Delegatia din Moldova a fost nevoita sa inconjoare aproape 100 km prin Ucraina pentru a ajunge la postul vamal.

 

Din aceasta cauza, evenimentul a inceput cu o ora mai tarziu. Exact acest drum va fi parcurs zilnic si de angajatii de la Vama si Politia de Frontiera care vor munci acolo.

 

Oxana GORUN, REPORTER PRO TV: ”Potrivit vamesilor, cei care traverseaza frontiera nu vor zabovi mai mult de cateva minute aici, intrucat actele vor fi verificate simultan, atat de vamesii moldoveni, cat si de cei ucraineni. Prin acest punct vamal autoritatile din Moldoca spera sa obtina mai multe informatii despre numarul celor care intra sau ies prin regiunea transnistreana. Totusi, pentru inceput, vamesii si agajatii Politiei de Frontiera din RM doar vor monitoriza fluxul de transport. Abia peste jumatate de an vor intra in paine.”

 

 Dupa ce anterior Tiraspolul a spus ca asta ii va afecta economia, autoritatile de la Chisinau dau asigurari ce cetatenii din stanga Nistrului nu vor avea de suferit.

 

Dupa discursuri, cei doi oficiali nu au raspuns la intrebari. Acum 2 saptamani Duma de Stat a Rusiei a cerut Chisinaului sa renunte la presiunile asupra regiunii transnistrene, iar , in replica, autoritatile de la noi au spus ca e dreptul suveran al tarii sa isi controleze frontiera.

 

Este primul punct comun de trecere a frontierei pe segmentul transnistrean, iar autoritatile spera ca astfel se va reduce contrabanda. Posturi comune moldo-ucrainene mai exista 4 in tara noastra. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn