Google+

Valerian Manzat va petrece urmatorii 9 ani la puscarie. Judecatorii Curtii de Apel au pronuntat decizia motivata - VIDEO

Valerian Manzat va petrece urmatorii 9 ani la puscarie. Judecatorii Curtii de Apel au pronuntat decizia motivata - VIDEO
Embed:

Avocatul Valerian Manzat va petrece urmatorii 9 ani la puscarie. Asta dupa ce judecatorii Curtii de Apel au pronuntat astazi decizia motivata in care avocatul este invinuit de inscenarea unui accident rutier, in urma caruia acesta voia sa incaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurari. Decizia motivata are 87 de pagini.

 

Manzat a lispit astazi de la Curtea de Apel, unde urma sa-i fie prezentata decizia motivata de  catre magistrati. 

 

Gheorghe AMIHALACHIOAIE, AVOCAT: “M-am prezenat eu in locul lui Manzat si am primit copia deciziei motivate si ne  pregatim sa pregatim recursul la Curtea Suprema de Justitie.”

 

 Avocatul spune ca nu a reusit sa citeasca decizia.

 

Gheorghe AMIHALACHIOAIE, AVOCAT: “Nu am citit-o are 87 de pagini.”

 

Potrivit celor de la IGP, avocatul Valerian Manzat va fi retinut si plasat in detentie cand decizia motivata va ajunge la inspectorat. 

 

Gheorghe CAVCALIUC, SEF-ADJUCT AL INSPECTORATULUI GENERAL AL POLITIEI, MAI: “In adresa politiei nu a parvenit nici o hotarare executorie privind aceastei persoana. Ori politia un organ cand are o decizie motivata.Asteptam decizia instantei de judecata dupa care vom intreprinde retinere. In cat timp ajunge este diferit.”

 

Magistratii urmau sa emita sentinta motivata inca acum 10 zile, insa magistratul care trebuia sa o citeasca, s-a imbolnavit. Acum 2 ani, avocatul a fost condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare de judecatoria Rascani. Scena cu accidentul pentru care Manzat a fost condamnat in 2015 ar fi avut loc pe strada Vasile Alecsandri.

 

Pentru asta ar fi fost folosita o masina incendiata anterior. Astfel avocatul ar fi vrut sa intre in posesia a peste 300 de mii de lei, bani care urmau a fi estorcati de la o companie de asigurare. Acum trei luni, Valerian Manzat a fost retinut, fiind vizat intr-un dosar de escrocherie dupa ce ar fi luat 20 de mii de euro de la o clienta de-a sa.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn