Google+

VIDEO - Dupa ce tariful la gaz a fost majorat cu aproape 10%, s-ar putea ieftini... tot cu 10 la suta

VIDEO - Dupa ce tariful la gaz a fost majorat cu aproape 10%, s-ar putea ieftini... tot cu 10 la suta
Embed:

Imediat ce a intrat in functie, noul premier vrea sa ne convinga ca, in ciuda protestelor, va incerca sa rezolve problemele celor care ies in strada. A inceput cu tariful la gaz, care, spune el, este una dintre nemultumirile manifestantilor. Dupa ce au majorat tarifele la gaz cu aproape 10 procente si au spus ca acesta se va ieftini dupa schimbarea metodologiei de calcul, astazi Pavel Filip a iesit sa anunte ca gazul s-ar putea ieftini... supriza... cu tot 10 la suta.


Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: ”Exista motive ca tarifele la gaz sa scada cu 10 la suta la gaz. E vorba de amendamentul lui Furdui, pretul la gazele naturale, metoda noua de formare a preturilor la gaz”


Premierul a avut astazi o sedinta cu cei de la ministerul Economiei si responsabilii de la Moldovagaz, care n-au facut declaratii, dar, spune Filip, nu sunt foarte incantati de idee.


Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: ”E normal sa opteze pt un pret m mare, e profitul intreprinderii.”


Gazul oricum urma sa se ieftineasca, procesul fiind initiat inca acum cateva luni, cand ANRE anunta ca va elabora o noua metodologie de calcul. Premierul a mai spus ca a primit o evaluare si pentru pretul la produsele petroliere, mai ales ca pe piata internationala barilul scade pana la minimul de acum 12 ani. Daca se vor ieftini sau nu carburantii, nu este clar deocamdata. Pavel Filip spune ca a inceput anume cu aceste probleme, pentru ca sunt inclusiv nemultumiri ale celor care au iesit in strada. Asta desi protestatarii ii contesta cabinetul de ministri, votat in graba si investit pe ascuns.


Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: ”Sunt gata sa ma intalnesc cu protestatarii”


Anterior, majorarile de tarife la gaz si lumina au generat proteste in centrul capitalei. Oamenii cereau anularea majorarilor. Atunci atat reprezentantii furnizorilor, cat si cei de la ANRE spuneau ca nu exista motive pentru asta. Dupa ce in iulie tariful la gaz a fost majorat cu 15 la suta, in noiembrie ANRE a decis ca majorarea va fi de 10 la suta, si nu 15. Agentia spunea ca diminuarea a fost posibila datorita calculelor prezentate in urma auditului extern efectuat la Moldovagaz.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn