Google+

VIDEO Imagini drona: Democratul Constantin Botnari a ingradit ilegal 40 de ari de padure la Durlesti? Cum arata casa fostului deputat, design-ul careia concureaza cu Casa Alba de la Washington

VIDEO Imagini drona: Democratul Constantin Botnari a ingradit ilegal 40 de ari de padure la Durlesti? Cum arata casa fostului deputat, design-ul careia concureaza cu Casa Alba de la Washington
Embed:

Fostul deputat Constantin Botnari, cunoscut ca un apropiat a lui Vlad Plahotniuc, ar avea o locuinta asemanatoare Casei Albe de la Washington. Portalul anticoruptie.md a filmat cu o drona casa care i-ar apartine fostului parlamentar. Imobilul se afla la marginea padurii din Durlesti, se afla pe o suprafata de 41 de hectare si ar valora cel putin 7 milioane de lei. De curand, Botnari si-a depus mandatul de deputat.

 

Potrivit anticoruptie.md, oficial, in acte, locuinta lui Botnari, ce figureaza pe numele sotiei, ar fi fost construita pe un teren de 21 de ari cu o valoare cadastrala de 275 de mii de lei.

 

Din imagini insa se vede ca gardul inalt care ingradeste terenul se extinde pe o suprafata mult mai mare. Nu se stie de unde democratul a luat bani pentru a construi imensa locuinta, intrucat in declaratia sa de avere pentru anul 2014, arata ca unicul venit al familiei ar fi salariul sau de deputat, adica 100 de mii de lei pe an, scrie aceeasi sursa.

 

Nici inainte de a deveni deputat, familia acestuia nu avea un venit care sa acopere asemenea cheltuieli. In 2012 si 2013, el ar fi avut un salariu de peste 200 de mii de lei anual. Totodata, Botnari a declarat ca ar avea pe numele sau luate si credite in valoare de peste 150 de mii de euro.

 

Anticoruptie.md mai scrie ca potrivit datelor cadastrale, acest teren se afla la balanta Fondului Forestier si nu exista informatii ca ar fi fost oferita in arenda familiei Botnari. Petru Rotaru, reprezentant al agentiei Moldsilva, a declarat pentru anticoruptie ca incepand cu anul 2012, padurile nu se mai dau in arenda, iar contractele incheiate pana in 2012 sunt reziliate unul cate unul.

 

Contactat de Pro Tv, Constantin Botnari ne-a rugat sa revenim peste o ora, iar ulterior nu a mai raspuns la telefon.

 

Democratul mai detine un apartament de 172 de metri patrati in capitala, un Mercedes dn 2005 si un BMW din 2011. Constantin Botnari a fost deputat in Parlament din anul 2014 pana de curand, cand a renuntat la mandatul de parlamentar. Botnari este considerat un apropiat al lui Vlad Plahotniuc si il insotea pe acesta la aproape toate iesirile publice.   

 

 

Casa lui Botnari (captura) si Casa Alba de la Washington (foto: gettyimages.com) Colaj: CIJM

 

Localizarea proprietatii in municipiul Chisinau. Capturi Google Maps. Colaj Pro TV

 

Constantin Botnari (al doilea din stanga), alaturi de Constantin Tutu, Vlad Plahotniuc si Vasile Botnari. Foto: plahotniuc.md

 

Citeste continuarea materialului pe anticoruptie.md.

 

Sursa foto: anticoruptie.md


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn