Uraganul Harvey a atins uscatul vineri noaptea, intre Port Aransas and Port O"™Connor, in Texas, actionand ca o furtuna de gradul 4, cu vant care atinge 130 de mile pe ora, anuntt Centrul National pentru Uragane, citat de CNN.

Publicat:26.08.2017, 11:48

Harvey este primul uragan de categoria 4 care loveste Statele Unite dupa uraganul Charley, în 2004.

Furtuna a lovit coastele Texasului si milioanele sale de rezidenti cu vânt extrem de puternic care o doborât copaci si cu ploi torentiale care au inundat strazile.

Guvernatorul statului Texas Greg Abbot a declarat ca Harvey “se transforma într-un uragan foarte complex si periculos”, iar într-o scrisoare adresata presedintelui Donald Trump a solicitat ajutor federal, apreciind ca furtuna si ploile torentiale ar putea produce pagube de miliarde de dolari si pierderi de vieti omenesti. Trump a anuntat pe Twitter ca a semnat documentul în acest sens.

Aligatori pe strazi, dupa uragan

Uraganul Harvey nu i-a afectat numai pe locuitorii statului Texas, ci si pe aligatori. De pilda, un aligator confuz din cauza fenomenului s-a refugiat la usa unei familii, noteaza Metro.

Un alt aligator a fost surprins de un sofer în timp ce se plimba nestingherit si dezorientat pe strada. Iar un altul a fost observat în timp ce se adapostea sub un autoturism.

EMBED:

„Trebuie sa întelegem ca schimbarile climatice îi determina pe aligatori sa-si mute locul. Acestia se deplaseaza pentru a gasi locuri înalte, adapostindu-se de ploaie... Acestia nu vor mâncare si nici nu vor fi agresivi, ci încearca sa se ascunda de vremea rea la fel ca noi ceilalti”, a sustinut un oficial american, citat de Metro.