Google+

Aligatori pe strazile statului Texas, dupa ce uraganul Harvey a lovit - VIDEO/FOTO

Uraganul Harvey a atins uscatul vineri noaptea, intre Port Aransas and Port O’Connor, in Texas, actionand ca o furtuna de gradul 4, cu vant care atinge 130 de mile pe ora, anuntt Centrul Naţional pentru Uragane, citat de CNN.

 

Harvey este primul uragan de categoria 4 care loveşte Statele Unite după uraganul Charley, în 2004.

 

Furtuna a lovit coastele Texasului şi milioanele sale de rezidenţi cu vânt extrem de puternic care o doborât copaci şi cu ploi torenţiale care au inundat străzile.

 

Guvernatorul statului Texas Greg Abbot a declarat că Harvey “se transformă într-un uragan foarte complex şi periculos”, iar într-o scrisoare adresată preşedintelui Donald Trump a solicitat ajutor federal, apreciind că furtuna şi ploile torenţiale ar putea produce pagube de miliarde de dolari şi pierderi de vieţi omeneşti. Trump a anunţat pe Twitter că a semnat documentul în acest sens.

 

Aligatori pe străzi, după uragan

 

Uraganul Harvey nu i-a afectat numai pe locuitorii statului Texas, ci şi pe aligatori. De pildă, un aligator confuz din cauza fenomenului s-a refugiat la uşa unei familii, notează Metro.

 

Un alt aligator a fost surprins de un şofer în timp ce se plimba nestingherit şi dezorientat pe stradă. Iar un altul a fost observat în timp ce se adăpostea sub un autoturism.

 

EMBED:

 

 

„Trebuie să înţelegem că schimbările climatice îi determină pe aligatori să-şi mute locul. Aceştia se deplasează pentru a găsi locuri înalte, adăpostindu-se de ploaie... Aceştia nu vor mâncare şi nici nu vor fi agresivi, ci încearcă să se ascundă de vremea rea la fel ca noi ceilalţi”, a susţinut un oficial american, citat de Metro.

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn