Google+

Botez in grup la Tbilisi. Peste 700 de bebelusi au fost increstinati in acelasi de timp de patriarhul Georgiei care le-a devenit si nas de botez - VIDEO

Botez in grup la Tbilisi. Peste 700 de bebelusi au fost increstinati in acelasi de timp de patriarhul Georgiei care le-a devenit si nas de botez - VIDEO
Embed:

Botez in grup la Tbilisi. Peste 700 de bebelusi au fost increstinati in acelasi de timp de patriarhul Georgiei care le-a devenit si nas de botez. Astfel de ceremonii in grup sunt organizate de mai bine de 10 ani, avand ca scop cresterea natalitatii, care scazuse dramatic acum un deceniu.

 

Veniti din diferite colturi ale tarii, rand pe rand, parintii, impreuna cu micutii lor au stat la coada pentru a-i increstina. 720 de bebelusi au fost botezati de patriarhul Georgiei, care le-a devenit si nas de botez. 

 

Iar acest bebelus i-a dat ceva batai de cap patriarhului, cand l-a miruit. La botezul in grup este increstinat cel putin al treilea copil venit pe lume in famiile georgiene. Ideea i-a venit patriarhului Ilia al doilea inca in 2007, cand natalitatea in Georgia scazuse dramatic. De atunci, de cel putin 4 ori pe an, capul bisericii georgiene boteaza sute de micuti.

 

Shalva KEKELIA, DIACON: “Este al 52-lea botez de acest fel, organizat de Patriarh. In total acesta a devenit nas la 32.900 de bebelusi. Avem cazuri in care parintii care devenisera deja bunici, au decis sa mai dea nastere unui copil.”

 

 Parintii sunt atrasi de acest ritual devenit o traditie, deoarece, picii lor il vor avea ca nas de botez pe patriarh.

 

“Este o fericire de nedescris si un dar de la Dumnezeu care ne-a dat al treilea copil, iar acum suntem binecuvantati pentru ca Patriarhul se va ruga mereu pentru familia noastra si pentru fetita noastra.”

 

 Potrivit statisticilor, initiativa Patriarhului Ilia al doilea a creat un baby boom in Georgia, incepand cu anul 2008. Daca in 2007, in toata tara s-au nascut in jur de 49 de mii de copii, in 2008, numarul nou-nascutilor a crescut pana la aproape 57 de mii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn