Cateva locuinte din orasul Zaitevo, din estul Ucrainei, au ars din temelii dupa ce separatistii ar fi lansat un atac cu munitii cu incarcatura incendiara. Asta sustin reprezentantii armatei ucrainene, care adauga ca rebelii au deschis focul si asupra soldatilor, un militar fiind ranit.

Publicat:20.08.2017, 13:34

Pompierii au fost chemati de urgenta sa stinga incendiile care ar fi izbucnit dupa un atac al separatistilor. Flacarile insa s-au raspandit foarte repede, iar locuintele au ars aproape in intregime. 

Victime nu s-au inregistrat. Reprezentanti din armata ucraineana acuza rebelii pro-rusi ca incalca armistitiul si deschid focul asupra localnicilor, dar si al pozitiilor militarilor. Noaptea trecuta un soldat a fost ranit. Acum o zi, Organizatia Natiunilor Unite a prezentat un nou raport privind conflictul din estul Ucrainei.

Potrivit lui, in trei ani de razboi au murit peste 2,700 de civili, iar aproape 9 mii au fost raniti. 400 dintre ei si-au pierdut viata in jumatatea acestui an. In total, din aprilie 2014, conflictul a facut peste 10 mii de victime, majoritatea fiind militari.