Premierul indian Narendra Modi a inaugurat miercuri cea mai inalta statuie din lume, ridicata in statul Gujarat din vestul tarii, relateaza Xinhua.

Publicat:31.10.2018, 10:15

Statuia cu înaltimea de 182 de metri, care îl înfatiseaza pe Sardar Vallabhbhai Patel, primul ministru de interne al tarii - cunoscut si sub titulatura de ″Omul de Fier al Indiei″⁣ - este situata în localitatea Kevadiya, situata în districtul Narmada din Gujarat, statul în care s-a nascut Modi.

Costurile pentru constructia statuii s-au ridicat la peste 400 de milioane de dolari.

Sardar Patel a jucat un rol important în lupta pentru libertate din India si a fost un lider popular care s-a dedicat bunastarii fermierilor.

Miercuri se împlinesc 143 de ani de la nasterea lui Sardar Patel.

″Statuia Unitatii″⁣ va fi deschisa publicului începând de la 3 noiembrie.

Sursa video:Global News

Situata pe insula Sadhu Bet de pe râul Narmada din apropiere de Rajpipla, statuia se afla între zonele muntoase Satpura si Vindhya. O sosea cu lungimea de 3,5 kilometri va face legatura între statuie si orasul Kevadia din Gujarat, potrivit media locale.

Statuia este prevazuta sa reziste la viteze ale vântului de 60 de metri pe secunda, la vibratii si cutremure, noteaza Xinhua.

″Statuia Unitatii″⁣ a fost construita în decurs de trei ani si jumatate, iar la ridicarea sa au contribuit peste 3.000 de muncitori, printre acestia numarându-se 300 de ingineri.

Aproximativ 129 de tone de fier au fost colectate de la aproape 100 de milioane de fermieri din 169.000 de sate din toate statele Indiei pentru ridicarea bazei statuii, în cadrul campaniei denumita ″Loha”.