Google+

Demisiile se tin lant in Turcia. Aproximativ 50 de mii de oameni au fost retinuti, concediati sau suspendati din functie de Guvernul turc dupa tentativa de lovitura de stat - VIDEO

Demisiile se tin lant in Turcia. Aproximativ 50 de mii de oameni au fost retinuti, concediati sau suspendati din functie de Guvernul turc dupa tentativa de lovitura de stat - VIDEO
Embed:

Aproximativ 50 de mii de oameni au fost retinuti, concediati sau suspendati din functie de Guvernul turc dupa tentativa de lovitura de stat. Lista celor vinovati de complot ori neloiali presedintelui turc continua sa creasca si include deja si profesori, decani universitari si jurnalisti.

 

La cinci zile de la lovitura esuata de stat, autoritatile din Turcia continua vanatoarea celor responsabili, iar oamenii ies in strada pentru a-si demonstra sustinerea fata de regimul Erdogan. 

 

Peste 50 de mii de oameni, au fost arestati si demisi, iar autoritatile par sa nu se opreasca aici.

 

Binali YILDIRIM, PREMIERUL TURCIEI: ”Toţi cei care au fost implicaţi în această acţiune (n.r. lovitură de stat) vor primi pedeapsa pe care o merită.”

 

Pe de alta parte, mai multi lideri europeni si reprezentantii ONU au cerut Turciei sa respecte drepturile omului. Intre timp, apar noi detalii si imagini din noaptea loviturii. In acest filmulet se vede cum un barbat incearca sa “opreasca” un tanc. Masina de razboi insa nu se opreste, ci trece peste el. Barbatul s-a culcat la pamant si a scapat cu viata.

 

Imediat insa vine alt tanc, care trece in viteza peste el. Ca prin minune, el nu a suferit rani grave. Presa mai scrie ca Recep Erdogan, aflat in vacanta in acel moment, fiind cazat intr-un hotel din Turcia, a fost anuntat de un general ca urmeaza sa fie atacat sau capturat de rebeli. La doar cateva minute, zeci de militari au ajuns in zona unde se odihnea acesta si au deschis focul. Insa rebelii ar fi incurcat odaia unde era cazat Erdogan. Presedintele turc a reusit sa fuga in siguranta. In jur de 290 de persoane, rebeli si civili, insa au murit in urma asaltului de vineri noaptea.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn