Google+

Donald Trump si Vladimir Putin se vor intalni din nou. Ce decizii vor lua privind Europa

O intalnire “lunga” si de “substanta” intre presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau american Donald Trump va loc in cadrul summitului G20, relateaza Agerpres, citandu-l pe Iuri Usakov, un consilier al Kremlinului.

 

Oficialul rus a precizat, însă, că aspecte legate de desfăşurarea acestei întâlniri mai trebuie încă puse la punct cu Washingtonul.

 

Summitul G20 este programat pentru intervalul 30 noiembrie - 1 decembrie, şi se va desfăşura în Argentina.

 

Cei doi şefi de stat au o potenţială listă de subiecte importante de discuţii, precum:

 

- conflictul din Ucraina;

 

- Războiul Civil din Siria;

 

- Tratatul Nuclear (INF);

 

- presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane;

 

- sau chiar aspecte ce ţin de securitatea energetică a Europei (mai ales pe gaz).

 

Cei doi şefi de stat se vor mai întâlni şi pe 11 noiembrie, la Paris, cu ocazia ceremoniilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

 

 

Foto: Donald Trump şi Vladimir Putin în timpul summitului SUA-Rusia de la Helsinki

 

Donald Trump si Vladimir Putin nu s-au mai întâlnit faţă în faţă de la Summit SUA-Rusia din iulie, de la Helsinki. Acea întrevedere a provocat indignare în SUA, considerându-se că preşedintele american a fost prea conciliant cu omologul său rus, în condiţiile în care Rusia face obiectul unei anchete în Statele Unite pentru amestec în alegerile prezidenţiale din 2016.

 

Deocamdată, Casa Albă nu a făcut nicio declaraţie cu privire la posibilele întâlniri între Putin şi Trump.

 

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american, John Bolton, a declarat săptămâna aceasta, după o vizită la Moscova, că i-a transmis preşedintelui Vladimir Putin o invitaţie a Casei Albe de a efectua o vizită la Washington anul viitor. Bolton a menţionat că întâlnirea dintre cei doi lideri la Paris va fi scurtă şi mai mult “un exerciţiu de curtoazie”.

 

Foto: Donald Trump şi Vladimir Putin în timpul summitului SUA-Rusia de la Helsinki

 

Chiar dacă întrevederea Putin-Trump preconizată la Paris nu va fi de lungă durată, Kremlinul consideră că cei doi lideri vor face un schimb de opinii referitor la mai multe teme din actualitatea internaţională, inclusiv relaţiile bilaterale şi Tratatul privind Forţele nucleare intermediare (INF), din care SUA şi-au exprimat recent intenţia de a se retrage, conform agenţiei de presă RIA Novosti.

 

Relaţiile dintre Moscova şi Washington, aflate în prezent la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece, sunt afectate îndeosebi de divergenţele care persistă cu privire la Siria, Ucraina şi acuzaţiile privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale din SUA în 2016, acuzaţii pe care Rusia le respinge, notează AFP.

 


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn