Google+

FBI ancheteaza posibila implicare a guvernului rus in alegerile prezidentiale din noiembrie din SUA - VIDEO

FBI ancheteaza posibila implicare a guvernului rus in alegerile prezidentiale din noiembrie din SUA - VIDEO
Embed:

FBI ancheteaza posibila implicare a guvernului rus in alegerile prezidentiale din noiembrie din SUA. Astazi, au inceput audierile in Congresul Statelor Unite. Intre timp, pe pagina sa de twitter, Donald Trump, a scris ca informatiile privind colaborarea sa cu Rusia sunt false.

 

James COMEY, DIRECTOR FBI: "Am primit permisiunea Ministerului Justiţiei să confirm faptul că FBI, în cadrul misiunii contra spionaj, anchetează tentative ale guvernului rus de a se implica în alegerile prezidenţiale din 2016." 

 

Despre existenta unor asemenea investigatii s-a vehiculat in presa americana anterior, insa FBI nu confirma si nici infirma acest fapt. Asa cum o facea, de obicei, intrucat anchetele in desfasurare nu sunt discutate de agentie.

 

De data aceasta, insa directorul FBI a oferit informatii despre investigatie, intrucat, spune el, ca este de interes public. Astazi, s-au desfasurat audieri in Congresul SUA, si anume in Comisia pentru Informatii a Camerei Reprezentantilor.

 

FBI cauta legaturi de orice natura dintre persoane asociate lui Trump si Guvernul rus. Totusi, nu se stie deocamdata cum se desfasoara ancheta. 

 

James COMEY, DIRECTOR FBI: “Pentru că este o anchetă în derulare, iar detaliile sunt secrete, nu pot oferi mai multe informaţii despre ceea ce facem şi ce persoane reprezintă obiectul verificărilor.”

 

Tot astazi, pe pagina sa de twiter Donald Trump a scris ca toata informatiile,  precum ca el ar avea vreo legatura cu oficiali rusi nu sunt adevarate. Liderul american a mai spus ca totul este un scenariu al democratilor, care in asa fel au gasit o scuza pentru campania pe care au pierdut-o.

 

Subiectul deja a dus la demisii. Michael Flynn a lasat functia de consilier prezidential pentru Siguranta Nationala, dupa ce au iesit la iveala informatii potrivit carora acesta ar fi comunicat cu oficiali din Rusia in campania electorala. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn