Google+

Imigrantul irakian, retinut in cazul adolescentei de 14 ani, care ar fi moldoveanca, gasita moarta langa o cale ferata din Germania, a povestit cum s-a intamplat totul: "Se aflau intr-o excursie impreuna si...". Declaratiile suspectului

Imigrantul irakian, retinut in cazul adolescentei de 14 ani, care ar fi moldoveanca, gasita moarta langa o cale ferata din Germania, a povestit cum s-a intamplat totul: "Se aflau intr-o excursie impreuna si...". Declaratiile suspectului
Embed:

Irakianul de 20 de ani, arestat vineri in Kurdistanul irakian, banuit de uciderea adolescentei de 14 ani, care ar fi moldoveanca, si-a recunoscut fapta, a anuntat un inalt responsabil al politiei din regiunea autonoma din Irak, transmit AFP si Reuters, conform Agerpres. In urma audierilor, individul le-a povestit politistilor cum s-a intamplat totul.


Ali Bashar, în vârstă de 20 de ani, a fost extradat aseara autoritatilor germane si urmeaza sa fie judecat acolo.

 

Sosit în Germania în octombrie 2015, în plină criză a refugiaţilor, tânărul era bănuit că a violat-o şi strangulat-o, la 22 sau 23 mai a.c., pe Susanna Feldman, în vârstă de 14 ani, la Wiesbaden (centrul Germaniei). 

 

Adolescenta de 14 ani, care ar fi moldoveancă, a fost declarată disparută pe 23 mai, dupa ce a plecat in oras cu prietenii, insa nu s-a mai intors.

 

 Miercuri, 6 iunie, corpul ei a fost găsit în apropierea centrului de refugiaţi unde a locuit Bashar.

 

Irakianul a declarat că erau prieteni, dar că în timp ce se aflau într-o excursie împreună, pe fondul consumului de alcool şi droguri, s-au certat şi tânăra a ameninţat că va chema poliţia, a indicat comandantul poliţiei din Dohuk.

 

Tânărul a plecat din Germania la 2 iunie împreună cu familia sa, înainte să devină suspect şi să fie descoperit cadavrul fetei şi după ce solicitarea de azil i-a fost respinsă.

 

Circumstanţele plecării sale au ridicat semne de întrebare, în Germania, cu privire la eficienţa poliţiei. Totodată, problema extrădării sale către Germania riscă să genereze dezbateri, în condiţiile în care nu există un acord în materie de extrădare între cele două ţări. Totuşi, media germane au indicat că tânărul urma să fie adus înapoi în Germania chiar sâmbătă.

 

La Mainz, unde locuia adolescenta ucisă, erau prevăzute sâmbătă mai multe manifestaţii în legătură cu acest caz. Gruparea Gutmenschliche Aktion Mainz avea planificat un marş în memoria tinerei şi împotriva rasismului, în timp ce partidul antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) a pregătit o demonstraţie în faţa municipalităţii locale sub sloganul “Destul! Cel puţin trageţi concluziile!”.

 

VEZI SI: Cel de-al doilea suspect care a fugit din Germania, dupa omorul adolescentei de 14 ani, care ar fi moldoveanca, a fost retinut in Irak. Unde a fost vazuta fata, ultima data, in viata. Detalii despre crima care a ingrozit Europa

 


VEZI SI: Crima care a ingrozit Germania. Deputatii din Bundestagul de la Berlin au tinut un minut de reculegere in memoria adoloscentei de 14 ani, care ar fi moldoveanca, gasita ucisa langa o cale ferata: "Sa pastram tacere" - VIDEO


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn