India a fost lovita de cele mai puternice inundatii din ultimul secol. Sunt peste 320 de morti, anunta autoritatile, iar 230 de mii de oameni au ramas pe drumuri. Sute de militari au fost mobilizati la operatiunile de salvare.

Publicat:18.08.2018, 06:46

Ploile abundente, care au durat zile in sir timp de doua luni, au facut prapad in numeroase zone din India. Suvoaiele puternice au luat totul in calea lor. Apa a ajuns pana la acoperisul caselor.

Ultimul bilant arata ca 324 de oameni si-au pierdut viata pana acum, insa autoritatile se asteapta ca numarul mortilor sa creasca. Totodata, peste 223 de mii de localnici au ramas pe drumuri, dupa ce casele lor au fost distruse de inundatii. Sute de militari participa la misiunile de salvare. S-a intervenit si cu elicoptere.

Un filmulet, publicat de un barbat, a devenit viral pe internet. Acesta apare in secventele video, fiind pana la gat in apa in propria casa.

"Nu am primit deocamdata niciun ajutor. Apa va ajunge la etajul doi in curand. “  

 Autoritatile vorbesc despre cele mai grave inundatii din istoria Indiei, din ultimul secol. Acestea au provocat si alunecari de teren, care au dus la prabusirea a zeci de cladiri. 


Drumurile au fost distruse, iar retelele de telefonie nu functioneaza.