Google+

Intr-o ora trei ursi au fost loviti de masini in Sibiu, Romania. ”Situatia a scapat de sub control” - VIDEO

Intr-o ora trei ursi au fost loviti de masini in Sibiu, Romania. ”Situatia a scapat de sub control” - VIDEO
Embed:

In numai o ora, trei ursi au fost loviti joi seara, pe soselele din Sibiu, in doua accidente diferite. In primul caz, petrecut pe DN7, la Boita, Romania autoturismele care circulau cu viteza au ranit doi pui.

 

Unul dintre ei a fugit, însă celălalt a rămas pe şosea şi a fost izbit de un autocar, care l-a ucis. Puţin mai târziu, pe autostrada A1, la Sălişte, un TIR a lovit un urs de mari dimensiuni, care a dispărut mai apoi pe câmp.

 

Cu doar un minut înainte de accident, animalul intrase în curtea Centrului de Întreţinere şi Coordonare al Companiei Naţionale de drumuri, iar camerele de supraveghere l-au suprins în timp ce fugea, urmărit de câţiva câini.

 

Şoferii implicaţi în aceste evenimente nu au păţit nimic, însă maşinile sunt uşor avariate. Din luna august şi până acum, 4 urşi au murit pe şoselele din Sibiu, iar autorităţile nu reuşesc să rezolve problema.

 

“Aseară în jurul orei 21.30 am avut parte de un incident similar în Centrul de Întreţinere şi Coordonare Sălişte. Un urs de mari dimensiuni a intrat în curtea noastră, a traversat-o şi a ieşit pe autostradă, unde a fost lovit de un TIR. Camionul a suferit avarii, dar ursul se pare că nu a păţit mare lucru şi a fugit în direcţia oraşului Sălişte. Mai grav este că în curtea CIC, unde se află şi sediul Poliţiei Autostrăzi, erau în jur de 10 persone, dar din fericire cei mai mulţi nici nu au observat ce s-a întâmplat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, Robert Elekes, citat de Agerpres.

 

Reprezentantul DRDP Braşov recunoaşte că nici gardurile electrice nu mai pot împiedica urşii să traverseze autostrada A1, în judeţul Sibiu.

 

“Acesta este şi apelul nostru: este clar că în judeţul Sibiu este o problemă cu animalele sălbatice, iar situaţia pare scăpată de sub control. Suntem deja în faza în care nişte garduri electrice nu rezolvă situaţia. Trebuie găsite soluţii la sursă, adică animalele trebuie ţinute în păduri de către administratorii fondurilor de vânătoare. Ursul de aseară a pătruns pe corpul autostrăzii prin nodul Sălişte, folosind bretelele de acces unde oricum nu vor exista garduri niciodată”, a mai precizat Robert Elekes.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn