Google+

Orasul Paradise, transformat in iad. Dupa ce au ramas sub cerul liber, localnicii sunt loviti si de epidemii - VIDEO

Orasul Paradise, transformat in iad. Dupa ce au ramas sub cerul liber, localnicii sunt loviti si de epidemii - VIDEO
Embed:

Presedintele Trump a vazut de aproape distrugerile facute de cel mai ucigator incendiu din istoria statului California. Bilantul se apropie de 80 de morti si continua sa creasca.Cel mai recent bilanţ indică 79 de morţi şi aproape 1.300 de persoane dispărute. Oraşul californian Paradise a ars aproape complet iar cei 27.000 de locuitori au fugit în multe cazuri doar cu hainele de pe ei.


O parte dintre ei au găsit adăpost în tabere  pentru sinistraţi, dar cei mai mulţi au apelat la refugii improvizate. Unii trăiesc într-o tabără de corturi, amenajata în parcarea unui hypermarket, lângă ruinele fumegânde ale oraşului Paradise.


Din cauza condiţiilor precare, printre sinistraţi au început să izbucnească epidemii. În jur de 800 de persoane prezintă simptomele unei infecţii cu norovirus, scrie CNN. De asemenea, aerul din zonă a devenit toxic.

 

Parcă „a coborât iadul pe pământ”, spun supravieţuitorii, îngroziţi de tot ce au văzut. Autorităţile vorbesc despre cele mai mari focuri din ultimii o sută de ani. Printre cei care au avut de suferit se numără şi românii care trăiesc în acest stat.

 

Flaviu Pop, român din California: „Au fost locuinţe în care oamenii au trebuit să fie evacuaţi şi efectiv au fost spulberate. Mulţi oameni şi-au pierdut casele, proprietăţile, maşina, tot ce a fost de valoare şi au trebuit să plece.”

 

Preşedintele Trump a văzut de aproape distrugerile făcute de cel mai ucigător incendiu din istoria statului California. L-au însoţit guvernatorul în funcţie, dar şi guvernatorul ales. Fumul degajat de incendii îneacă, în continuare, cea mai mare parte a nordului Californiei, inclusiv în oraşe unde nu ajuns pârjolul.

 

Incendiul numit Camp Fire, cel mai distrugător din istoria Californiei, arde în continuare. Pompierii au reuşit să-l lichideze doar în proporţie de 50 la sută.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn