Google+

Podul din Crimeea, inaugurat. Putin a condus coloana de camioane care l-a testat - VIDEO

Presedintele rus Vladimir Putin a inaugurat, marti, un pod urias - un santier colosal si o legatura foarte simbolica - ce asigura o legatura intre Crimeea si Rusia si vizeaza sa reduca izolarea peninsulei anexate de Moscova în 2014, relateaza AFP.

 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a condus un camion Kamaz, de-a lungul noului pod care leagă Rusia de peninsula Crimeea.

 

Liderul de la Kremlin a participat, marţi, la ceremonia de deschidere a celui mai ambiţios proiect de infrastructură din Rusia, îmbrăcat în blugi şi o geacă rezistentă la vânt, în locul costumului sobru.

 

vladimir putin

 

După ce a mulţumit inginerilor şi şefilor echipelor de muncitori de pe şantier, a intrat în camionul portocaliu strălucitor şi a condus coloana. Vehiculele au contrastat puternic cu coloana oficială obişnuită a lui Putin, potrivit Russia Today.

 

 

Cu o lungime de 19 kilometri, ”Podul Crimeei” traversează Strâmtoarea Kerci, un braţ de mare între Marea Azov şi Marea Neagră, şi leagă Peninsula Kerci, în Crimeea, de Peninsula Taman, în sudul Rusiei.

 

Vladimir Putin a fost aşteptat la faţa locului marţi, la ora locală 14.00 (14.00, ora României) să inaugureze partea rutieră, cu patru benzi, a acestui pod, care va include mai târziu un tronson feroviar cu două linii.

Lansat în februarie 2016, acest şantier titanic a fost încredinţat de statul rus societăţii miliardarului Arkadi Rotenberg - partenerul de judo al preşedintelui Vladimir Putin.

 

Potrivit unui decret publicat pe site-ul Guvernului, Stroïgazmontaj urma să livreze podul în decembrie 2018, la un preţ plafonat la 228,3 miliarde de ruble (2,9 miliarde de euro la acea vreme).

 

Însă, într-o vizită, în martie, cu câteva zile înainte să fie reales preşedinte, Putin a cerut ca podul să fie gata încă din mai, ”pentru ca oamenii să poată să profite de el în sezonul estival”, scrie news.ro

 

 

Crimeea este o destinaţie de vacanţă populară în rândul ruşilor, iar turişti care vin din Rusia constituie una dintre principalele surse de venit ale acestei peninsule frecventate din cauza plajelor şi munţilor ei care intră în Marea Neagră.

 

Maşini şi autobuze urmează să aibă acces pe pod de la 16 mai, a anunţat Kremlinul. Trenurile vor fi nevoite să aştepte sfârşitul lui 2019 pentru a traversa Strâmtoarea Kerci.

 

Podul, care trece peste Insula Tuzla, va avea înălţimea de 35 de metri la nivelul arcadei sale centrale. Maşinile vor fi autorizate să ruleze cu până la 120 de kilometri pe oră, dacă circulaţia nu este încetinită din cauza condiţiilor meteo, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

 

Sursa: News.ro


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn