Google+

Primarul din Gdansk, injunghiat pe scena, a murit. Edilul era foarte popular

Primarul din Gdansk, injunghiat pe scena, a murit. Edilul era foarte popular
Embed:

Primarul orasului polonez Gdansk a murit, luni, dupa ce a fost injunghiat, duminica seara, la scurt timp dupa discursul sustinut pe scena, la o strangere de fonduri.

 

Potrivit BBC News, edilul în vârstă de 53 de ani a decedat la spital, din cauza rănilor suferite.

 

Atacatorul, care a fost imobilizat pe loc, a reuşit să se apropie de primar, folosindu-se de o legitimaţie de presă. Individul este un fost puşcăriaş, cu numeroase infracţiuni la activ.

 

Pawel Adamowicz , primarul oraşului Gdansk: Aţi donat bani, aţi făcut voluntariat.. Este un moment minunat să împărtăşim lucrurile bune. Sunteţi minunaţi. Vă mulţumesc!”

 

Imaginile au fost filmate cu câteva clipe înaintea atacului, care s-a produs în jurul orei locale 20.00. Un individ a urcat pe scena evenimentului la puţin timp după ce politicianul îşi rostise discursul. Atacatorul s-a apropiat de primar, care a fost văzut apoi ţinându-se de stomac.

 

S-a întâmplat atât de repede, încât doar câţiva dintre cei aflaţi pe scenă şi-au dat seama.

 

Martoră„Atacatorul se plimba în jurul scenei.. Ţinea cuţitul în mâna dreaptă, dacă îmi amintesc bine. Ţipa că a fost întemniţat pe nedrept 5 ani de zile, din pricina fostului partid de guvernământ. E tot ce-am auzit.”

 

Din acest partid, Paltforma Civică, făcuse parte şi primarul atacat. Individul, care a rămas pe scenă cu mâinile ridicate, a fost în cele din urmă pus la pământ şi reţinut.

 

Martoră: „Părea încântat de ce-a făcut, era clar. Nu părea să fie o persoană agresivă, care atacă şi fuge.”

 

Primarul a fost dus de urgenţă la spital şi supus unei operaţii care a durat 5 ore, însă luni a murit, potrivit BBC News.

 

A fost „grav rănit la inimă, în piept şi abdomen”, a precizat chirurgul care l-a operat, înainte de a cere ca lumea să se roage pentru el. Iar poliţiştii încearcă să afle cum a reuşit suspectul să ajuga atât de aproape de politician.

 

Karina Kaminska, purtător de cuvânt al Poliţiei din Gdansk: „Prioritatea noastră este să descoperim cum a reuşit atacatorul să ajungă atât de aproape de primar. Ştim că s-a identificat cu o legitimaţie pe care scria „presă”. În următoarele ore, vom încerca să aflăm de unde a luat legitimaţia, dacă i-a fost dată de cineva şi dacă avea dreptul să se afle în apropierea scenei.”

 

În vârstă de 53 de ani, Pawel Adamowicz a fost primar al oraşului Gdansk din 1998 şi era extrem de popular.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn