Google+

Primul muzeu de arta privat din Romania s-a bucurat de un succes urias inca de la deschidere. Galeria intinsa pe cinci etaje aduna colectii de fotografie si sculptura - VIDEO

Primul muzeu de arta privat din Romania s-a bucurat de un succes urias inca de la deschidere. Galeria intinsa pe cinci etaje aduna colectii de fotografie si sculptura - VIDEO
Embed:

Primul muzeu de arta privat din Romania s-a bucurat de un succes urias inca de la deschidere. Galeria intinsa pe cinci etaje aduna colectii de fotografie si sculptura, iar din 550 de lucrari, 130 sunt ale artistilor romani. Conceptul este adus din vest, unde pe langa muzeu, publicul are la dispozitie un magazin, o biblioteca si o cafenea.

 

Zeci de vizitatori au pasit azi seara in cladirea de 1.200 de metri patrati situata in cartierul Primaverii de la Bucuresti.

 

“E interesant. Divers, foarte divers. Si pictura si fotografie si sculptura. Panotajele de la parter au fost foarte interesante.”

 

“Este superb ca avem asa ceva.”

 

“Sunt placut surprinsa si de colectie si de cladire in sine. Cred ca orasul avea nevoie de un loc ca acesta.”

 

Erwin KESSLER, DIRECTOR:Sunt 5 niveluri, iar pe doua avem colectia permanenta, pe altele doua avem expozitia temporara cu 20 de artisti romani. In mijlocul cladirii avem un atrium deschis in jurul caruia atarna 3 interetaje cu expozitia solo a artistului canadian Jeff Wall.”

 

Cel care si a dorit acest muzeu este Roger Akoury, un om de afaceri libanez. Este un colectionar impatimit, fostul patron al unui important lant farmaceutic si dezvoltatorul unei companii de distributie de medicamente. Cladirea ajunsa muzeu pare un buncar care pluteste. Are pereti inveliti in caramida ornamentala si vitrata doar la parter si mansarda. 

 

Dan PERJOVSKI, DESENATOR SI SCRIITOR: ”In Romania, institutiile cred ca oameni sunt cretini. Muzeele de stat din Romania cele intepenite pot invata de la cele mari. Rolul unui muzeu nu mai e de a aduna obiecte si de a le baga in depozit, ci sa spuna povesti cu obiectele alea. Mergeti la muzee si vedeti ce povesti priviti, in afara de eticheta aia naroada. Lumea nu se duce la muzeu pentru ca se plictiseste.”

 

Potrivit organizatiei statistice Eurostat, unul din cinci romani nu au rasfoit o carte niciodata. Apoi, doar 18% dintre romani viziteaza macar o data pe an muzee, galerii sau monumente istorice. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn