Google+

Rusia cere SUA eliberarea rusoaicei arestate pe baza unor ”acuzatii fabricate”

Ministrul rus de externe i-a transmis omologului sau american ca rusoaica Maria Butina acuzata ca a actionat ca agent de influenta in SUA ar trebui eliberata pentru ca acuzatiile sunt ”fabricate”, relateaza Reuters.

 

Serghei Lavrov a făcut aceste comentarii în cadrul unei convorbiri telefonice cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, se arată într-o declaraţie a Ministerului rus de Externe. Cei doi ar mai fi discutat despre îmbunătăţirea situaţiei umanitare din Siria.

 

Maria Butina, 29 de ani, care deţine cetăţenia rusă, a fost inculpată de autorităţile americane pentru că a acţionat ca agent de influenţă în Statele Unite.

 

Femeia, care ţinea legătura cu oameni de la Kremlin, ar fi reuşit să ajungă chiar în apropierea preşedintelui Donald Trump.

 

S-a folosit de farmecele ei ca să se infiltreze în organizaţii politice şi a reuşit chiar să obţină invitaţii pentru a ţine discursuri la câteva universităţi americane.

 

Potrivit actului de acuzare, se pregătea să plece din ţară atunci când a fost arestată, chiar în ziua întâlnirii dintre Donald Trump şi Vladimir Putin.

 

Frumoasă şi pasionată de arme, Maria Butina a fost primită cu braţele deschise în cercurile conservatoare americane.

 

Potrivit unui profil online, din proprietara câtorva magazine de mobilă din Siberia, Butina a ajuns militantă pentru dreptul de a purta armă la Moscova. Asta le-a atras atenţia unor oameni puternici din Rusia şi i-au deschis uşa puternicei Naţional Rifle Association din America.

 

Actualul consilier al lui Donald Trump pe probleme de securitate, John Bolton, pe atunci membru în conducerea asociaţiei, a apărut chiar într-un clip realizat de organizaţia condusă de Butina.

 

Butina a ajuns să participe la evenimente la care era invitat Donald Trump. În 2015 i-a adresat o întrebare despre sancţiunile împotriva Rusiei.

 

Potrivit procurorilor, Maria Butina avea o relaţie de faţadă cu un politician din Dakota de Sud şi i-a oferit altcuiva favoruri intime pentru a intra într-o organizaţie de care era interesată. Era invitată să ţină discursuri în universităţi şi la tabere de vară ale tineretului republican.

 

În tot acest timp, Butina ţinea legătura cu Aleksandr Torşin, figură influentă în politica rusă. Întreaga poveste a atras comparaţii între ea şi Anna Chapman, o spioană rusă devenită celebră după ce a fost arestată în Statele Unite în 2010.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn