Google+

Scenariu negru pentru Europa: Macron vorbeste despre iesirea Frantei din UE - VIDEO

Francezii ar fi votat “probabil” pentru iesirea din Uniunea Europeana, asemeni britanicilor, daca ar fi fost organizat un referendum in acest sens, a declarat presedintele Emmanuel Macron intr-un interviu difuzat de BBC si preluat de Sky News.

Într-un interviu acordat jurnalistului Andrew Marr şi difuzat de BBC duminică seara, Macron a explicat că decizia Marii Britanii de a părăsi UE a venit ca urmare a faptului că britanicii şi-au pierdut încrederea  în globalizare şi în piaţa comună liberă.

 

Preşedintele francez a precizat că “există întotdeauna un risc” în legătură cu consultările populare ca referendumul organizat de Marea Britanie în 2016, atunci când cetăţenii trebuie să răspundă doar cu “Da” sau “Nu” în contexte foarte complicate.

 

Întrebat dacă un referendum de ieşire sau de rămânere în UE organizat în Franţa ar fi avut acelaşi rezultat ca în Marea Britanie, Macron a răspuns: “Da, probabil. Probabil, într-un context similar. Dar situaţi noastră a fost foarte diferită, de aceea nu vreau să fac niciun fel de speculaţie.”

 

Macron, care este un fervent susţinător al integrarii europene, a adăugat că ar fi luptat “din răsputeri” să păstreze Franţa în UE, în cazul în care ar fi existat un referendum pentru apartenenţa ţării sale la blocul comunitar.

 

“Este o greşeală să întrebi doar ‘Da’ sau ’Nu’, dacă nu întrebi oamenii şi cum să îmbunătăţeşti situaţia sau să explici cum poate fi îmbunătăţită”, a adăugat preşedintele Franţei.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn