Un avion apartinand Air India a lovit, vineri dimineata, un zid care inconjura aeroportul Trichy din statul Tamil Nadu, in timp ce incerca sa decoleze, scrie BBC News.

Publicat:12.10.2018, 07:31

Zborul Air India IX 611 care zbura spre Dubai avea la bord 130 de pasageri şi şase membri ai echipajului în momentul în care a decolat de pe aeroportul indian. Aeronava a fost deviata spre Mumbai unde a aterizat de urgenţa, dar în siguranţa.

Air India a declarat ca cei doi piloţi, care au împreuna peste 6.500 de ore de experienţa, au fost restricţionaţi de la zbor şi urmeaza sa fie investigaţi.

Compania aeriana a afirmat într-o declaraţie ca aeronava Boeing 737 a decolat de la aeroportul Trichy din sudul Indiei vineri dimineaţa, când oficialii aeroportului „au observat ca aeronava a intrat în contact cu zidul care înconjoara perimetrului aeroportului”.

Avionul a suferit unele daune, dar zborul nu a fost afectat pâna la Mumbai unde a aterizat de urgenţa.

Canalele de televiziune locale au difuzat imagini cu portiunea distrusa a zidului si au relatat ca o parte a fuselajului avionului a fost afectata.

Administratia aviatiei civile din India a dispus, de asemenea, investigarea incidentului. „Ancheta va arata cu siguranta cauza accidentului. În urma raportului de ancheta vor fi luate masuri”, a afirmat un reprezentant al institutiei.

Foto: Air India