Google+

Veniti la Tokyo, rusii s-au aratat ingrijorati de amplasarea unui scut antiracheta de catre SUA in regiunea Asia-Pacific - VIDEO

Veniti la Tokyo, rusii s-au aratat ingrijorati de amplasarea unui scut antiracheta de catre SUA in regiunea Asia-Pacific - VIDEO
Embed:

Veniti la Tokyo sa discute despre testele cu rachete balistice ale Coreei de Nord, rusii de fapt s-au aratat ingrijorati de amplasarea unui scut antiracheta de catre SUA in regiunea Asia-Pacific. Ministrul rus de externe a spus ca sistemul american prezinta numeroase riscuri.

 

Fumia KISHIDA, MINISTRUL NIPON DE EXTERNE: “Cerem insistent Coreei de Nord să se abţină de la acţiunile provocatoare şi să respecte rezoluţia Organizaţiei Naţiunilor Unite. Am dat acordul de a coopera cu Organizaţia Naţiunilor Unite şi continuăm să purtăm discuţii sincere."

 

Declaratiile administratiei de la Tokyo vin dupa ce acum 2 sapatamani, Phenianul a lansat mai multe rachete in directia arhipelagului nipon, intre care 3 au cazut in largul unui oras din nordul Japoniei. 

 

Subiectul a fost discutat astazi de catre oficialii niponi si cei rusi, la o intalnire din capitala Japoniei. Si Serghei Lavrov si-a exprimat ingrijorarile, doar ca privind armamentul american, din regiunea Asia-Pacific.

 

Serghei LAVROV, MINISTRUL RUS DE EXTERNE: "Am atras atenţia la riscurile serioase, care vin după amplasarea unui sistem antirachetă al Statelor Unite, in regiunea Asia-Pacific. Dacă vorbim despre măsurile luate privind ameninţările care vin de la Republica Populară Democrată Coreeană, atunci crearea unui sistem de acest fel şi suplinirea armamentului în această regiune reprezintă un răspuns deloc proporţional." 

 

Totodata, oficialii rusi au spus ca vor reloca in Marea Neagra 3 submarine, supranumite gauri negre in ocean, pentru ca sunt aproape nedectabile. 

 

Serghei SOIGU, MINISTRUL RUS AL APARARII: "În acest an, noi vom instala sisteme pe tot perimetrul Federaţiei Ruse, cât din aer, atât din mare. Nu cred ca are sens să lăsăm vreo porţiune neprotejată." 

 

Insulele Kurile, conflict aflat in inima disputei teritoriale dintre Tokyo si Moscova de la sfarsitul celui de-al II-lea Razboi Mondial, de asemenea s-a aflat pe agenda discutiilor. Lavrov a mentionat ca a fost analizat raportul despre activitatile economice comune din aceasta regiune.

 

Despre o posibila cooperare economica pe insula, cele doua tari au convenit in decembrie, anul trecut, cand Vladimir Putin a facut o vizita in Japonia. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn