Google+

Tinere din Coreea de Nord, vandute in China pentru “casatorie”. Pretul, incredibil de mic

Traficantii de oameni profita de disperarea familiilor din Coreea de Nord, care incearca sa isi salveze copiii trimitandu-i peste hotare.

 

Potrivit DailyNK, traficul de persoane – mai ales femei tinere – a atins cote fără precedent la graniţele Coreei de Nord. Cel mai recent caz, dezvăluit chiar vineri, este cel al unei femei de 20 de ani dintr-un sat de la frontieră care a fost vândută de trei ori unor bărbaţi din China.

 

Tânăra a fost măritată forţat cu doi bărbaţi chinezi, iar cu unul dintre ei a avut şi un copil. Ea a reuşit să fugă de fiecare dată şi s-a întors în Coreea de Nord, dar nu a reuşit să îşi recupereze copilul. Când a fost vândută a treia oară, a fost salvată de un ONG şi a ajuns în Coreea de Sud.

 

Multe dintre tinerele care ajuns în astfel de situaţii le plătesc călăuzelor sperând că vor putea fugi în China, însă când ajung în ţara vecină, descoperă că au fost vândute unor bărbaţi din ţara vecină pentru căsătorie, în general în zone muntoase sau deşertice de unde nu pot evada. În această situaţie ar putea fi sute de mii de femei din Coreea de Nord.

 

În trecut, preţurile erau de ordinul zecilor de mii de yuani, ajungând până la 100.000 (12.650 euro) în cazul tinerelor virgine sub 14 ani. Numărul mare de femei nord-coreene care vor să fugă din ţară a dus însă la scăderea preţurilor, care au ajuns şi la 200 de euro.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Socant

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn