Traficantii de oameni profita de disperarea familiilor din Coreea de Nord, care incearca sa isi salveze copiii trimitandu-i peste hotare.

Publicat:23.11.2018, 10:37

Potrivit DailyNK, traficul de persoane – mai ales femei tinere – a atins cote fara precedent la granitele Coreei de Nord. Cel mai recent caz, dezvaluit chiar vineri, este cel al unei femei de 20 de ani dintr-un sat de la frontiera care a fost vânduta de trei ori unor barbati din China.

Tânara a fost maritata fortat cu doi barbati chinezi, iar cu unul dintre ei a avut si un copil. Ea a reusit sa fuga de fiecare data si s-a întors în Coreea de Nord, dar nu a reusit sa îsi recupereze copilul. Când a fost vânduta a treia oara, a fost salvata de un ONG si a ajuns în Coreea de Sud.

Multe dintre tinerele care ajuns în astfel de situatii le platesc calauzelor sperând ca vor putea fugi în China, însa când ajung în tara vecina, descopera ca au fost vândute unor barbati din tara vecina pentru casatorie, în general în zone muntoase sau desertice de unde nu pot evada. În aceasta situatie ar putea fi sute de mii de femei din Coreea de Nord.

În trecut, preturile erau de ordinul zecilor de mii de yuani, ajungând pâna la 100.000 (12.650 euro) în cazul tinerelor virgine sub 14 ani. Numarul mare de femei nord-coreene care vor sa fuga din tara a dus însa la scaderea preturilor, care au ajuns si la 200 de euro.