Clopotelul a sunat demult, insa nu pentru toti. Copiii din Floreni nu merg la gradinita pentru ca blocul sanitar se afla inca in reparatii. Parintii sunt indignati, iar directoarea incearca sa-i linisteasca, spunand ca din noiembrie gradinita isi va deschide usile. Primarul da vina pe un agent economic, care se ocupa de lucrarile de reparatie.

Publicat:23.10.2018, 17:23

200 de copii din Floreni se simt ca in vacanta. Stau acasa pentru ca institutia este in reparatii, spre nemultumirea parintilor. 

“Copilul acasa degradeaza, sunt copii care merg la scoala ei pierd foarte mult, noi acasa ne ocupam cum ne ocupam, da programu de gradinita e program.”

 Silvia are doi copii. Unul merge la scoala, iar altul la gradinita. Se plange ca din cauza acestei situatii are mainile legate.

SILVIA, PARINTE: "Stam acasa cu copii nu putem sa ne angajam in campul muncii, copii care merg la anul la scoala trebuie sa se pregateasca.”

 Directoarea gradinitei sustine ca lucrarile de reparatie sunt pe ultima suta de metri si ca in curand gradinita isi va deschide usile.

Mariana UNTURA, DIRECTORUL GRADINITEI DIN FLORENI:Speram ca in doua saptamani, saptamana aceasta deja baietii finiseaza, saptamana viitoare este prevazuta pentru lucrari de amenajare, speram ca pe 5 noiembrie deja o sa incepem activitatea.”

 Primarul din localitate sustine ca s-a ajuns la aceasta situatie din cauza unui agent economic, care si-ar fi luat angajamentul sa repare gradinita pana la inceputul anului scolar, insa nu s-a tinut de cuvant.

Alexandru DAVID, PRIMARUL SATULUI FLORENI:Dumnealui a promis si la gradinita si la scoala sa faca. Vazand ca persoana data nui serios, am identificat noi o suma foarte enorma de bani, numa noi stim cum asta, noi avem copii si nu putem sa lasam copii in voia sortii.” 

 Agentul economic nu ne-a raspuns la telefon pentru comentarii. Potrivit autoritatilor locale, pentru reparatia gradinitei s-au alocat peste 500.000 de lei din bugetul primariei.