Google+

Cele mai bune vinuri din tara vor putea fi gustate la Festivalul DeVin&DeGust care va fi organizat in premiera in Moldova - VIDEO

Cele mai bune vinuri din tara vor putea fi gustate la Festivalul DeVin&DeGust care va fi organizat in premiera in Moldova - VIDEO
Embed:

Cum ar fi sa gasiti in acelasi loc cele mai bune vinuri din tara, cunoscute pentru aromele unice, dar si calitatea superioara. Veti avea sansa si sa gustati din ele la Festivalul DeVin&DeGust, organizat in premiera in Moldova. Evenimentul va intruni producatori din cele 4 regiuni cu indicatie geografica protejata, ceea ce inseamna ca vinurile sunt specifice fiecarei zone in parte si sunt recunoscute la nivelul Uniunii Europene. Mai mult, licorile vor fi asortate cu bucate traditionale, aduse din diferite colturi ale tarii.

 

Regiunea cu Indicatie Geografica Protejata Codru, de exemplu, este cunoscuta pentru soiuri de vin alb, ce difera prin aroma cu note de flori de camp si fructe proaspete de padure. Zona cuprinde producatori din Anenii-Noi, Criuleni si Calarasi, care vor aduce la festival licori unice, promit organizatorii.

 

In tara noastra sunt 4 regiuni cu indicatie geografica protejata, care si-au primit titlul pentru combinatia dintre soluri fertile, relief favorabil, clima blanda, dar si traditiile de zeci de ani de cultivare a vitei-de-vie si producerea vinului.

 

Daca vedeti inscriptia IGP pe sticla atunci puteti fi sigur ca acest produs nu este contrafacut. Mai exact, asta ar insemna ca vinul este de calitate, iar strugurii au fost culesi din zona indicata pe sticla.

 

Asemenea vinuri veti putea gusta la festivalul DeVIn&DeGust, organizat pentru prima data in tara noastra. Daca va plac soiuri de bob negru, adica vinul rosu, atunci veti cauta zona Valul lui Traian, ce cuprinde raioane de la sud.

 

Mai mult, la festival veti gasi bucate specifice fiecarei regiuni.

 

Festivalul va avea loc pe 26 august si va fi gazduit de Complexul Cultural Vatra. Astfel, ca vizitatorii vor gasi in acelasi loc cele mai bune vinuri si bucate gustoase din toata tara. Pentru intrare veti plati 30 de lei, iar in loc de bilet veti primi un pahar de vin si o harta. Totodata, transportul din Chisinau va fi gratuit.

 

La fiecare 2 ore, vizitatorii vor putea porni cu autobuze, din parcarea unei uzine, de pe strada Dmitrie Cantemir. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn