Odata cu venirea primaverii copiii se bucura de fiecare raza de soare. Ultima saptamana, care a fost cu temperaturi generoase, i-a tinut pe cei mici afara, pe terenul de joaca. Si daca in weekend-uri se pot intreaga zi, in timpul saptamanii fac doar la pauze.

Publicat:17.03.2018, 16:55

Pentru ca aceasta dimineata a fost plina de soare, copiii au iesit prin parcuri si la terenurile de joaca, unde s-au distrat cat au avut puteri.

“Noi de obicei de jucam fotbal, ne mai duce cu terenuri. Este primavara si este cald.Ma joc cu prieteni”

“Cind sunt mai multi copii afara, ne jucam de-a prinsa, zombi, scunsa, dar cand sunt mai putini de obicei ma plimb sau chem copii afara sa ne jucam.”

Buneii si parintii spun ca au iesit la plimbare cu odraslele lor, lasandu-se alintati si ei de ultimele raze de soare inainte de frigul care ne asteapta.

“Este o zi foarte frumoasa si am hotarat un pic sa ne distram impreuna cu nepotica. Ne-am dori sa fie astfel de zile cit mai des, dar vom vedea. E primavara, e frumos.”

“Ies cu copii la plimbare. Ne jucam"

Copiii gasesc mereu timp de joaca. Cand sunt la gradinita, alearga prin curti, de parca ar fi niste prevestitori ai primaverii.

"Ma joc cu papusa mea de acasa."

"Imi place afara ca e oleaca aer cald."

"- Ce faci afara? - Ma joc cu Stas, e bine, e cald."

Educatorii spun ca alaturi de cei mici se simt si ei ca niste copii. Daca ar fi voia lor, ar sari in sus o zi intreaga.

Angela CAPATANA, DIRECTOR GRADINITA, SATUL MILESTI MICI: "Plimbarile la aer curat sunt benefice pentru sanatatea copiilor, astazi este o zi foarte frumoasa si e pacat sa o ratezi trebuie sa iasa copii afara."

Daca pe timp de iarna elevii claselor primare alergau pe coridoare, acum asteapta sunetul la pauza ca sa zburde prin curte.

Plini de energie, acestia isi amintesc cele mai interesante jocuri, se impart in echipe si, cat dureaza pauza, se zbanguie dupa care merg din nou la ore.

"Ne ascundem, noi facem uefa care pierde din noi trei, aceeia numara. - Cum este afara? - Foarte bine, ne jucam."

Am iesit si eu afara sa ma joc oleaca, cu Larisa cu prietenele mele.¨ Oleaca e rece, da e bine."

Urmatoarea vacanta a elevilor va fi de pe 8 pana pe 15 aprilie.