Google+

Vestea ca India pregateste recunoasterea comunitatii mondiale a romilor si ar putea sa le ofere gratuit si cetatenie nu este primita cu entuziasm de romii din Moldova - VIDEO

Vestea ca India pregateste recunoasterea comunitatii mondiale a romilor si ar putea sa le ofere gratuit si cetatenie nu este primita cu entuziasm de romii din Moldova - VIDEO
Embed:

Romii din Moldova nu vor sa devina indieni. Vestea ca India pregateste recunoasterea intregii comunitati de romi si, respectiv, ar putea sa le ofere gratuit si cetatenia, nu a primita cu entuziasm de romii din tara noastra. Ei spun ca mare folos nu ar avea. Mai degraba s-ar vedea cetateni ai Germaniei, Rusiei sau Frantei.


Asa au reactionat locuitorii satului Vulcanesti din Nisporeni, la noutatea ca romii din intreaga lume ar putea primi cetatenia Indiei. Asa declara acum doua saptamani ministrul de Externe al Indiei. Astfel, romii ar urma sa fie recunoscuti drept urmasi ai indienilor.


"Semanati cu indienii. Semanam ca suntem si noi negri... Ce ne dau in India euro sau dolari... Te-as duce sa vezi cum traiesc sa duci la Parlament, la Filat, ori la Paval la Filip..."


"Eu sunt moldovean..."

 

"Nu suntem indieni, asa vorbesc, dar nu stiu care-i dreptul..."

 

"Si in India ma duc."


Oxana GORUN, REPORTER PRO TV: "Desi o buna parte din locuitorii din Vulcanesti pleaca periodic peste hotare totusi majoritatea spun ca nu vor sa ajunga in India, ci mai de graba se vad cetatenii Rusiei, Germaniei sau Frantei."


"Eu cu Rusia vreau, ca acolo ma duc si cer, cu cerut si ma hranesc, sa fac bani, cetatenia Rusiei vreau."


"In Germania vreau, in Polonia vreau, Franta, daca iti faci pasaportul cela sa ai vreun folos, dar asa ce sa fac, sa ma duc acolo si sa ma duc la plaja... Limbile sunt diferite..."


Presedintele Centrului National al Romilor sustine ca, intr-adevar, potrivit istoriei, cele doua popoare ar avea aceiasi stramosi.


Nicolae RADITA, PRESEDINTE CENTRUL NATIONAL AL ROMILOR: "Da, este foarte bine ca India a recunoscut, pentru ca in unele izvoare se spune ca romii sunt stramosii Indiei...dar referitor la cetatenie, trebuie sa ma mai gandesc..."


"Eu cred ca aceasta idee ar ajunge la esec, poate era buna cu 2 mii de ani in urma..."


In cartile de istorie scrie ca romii au migrat spre Europa din nord-vestul Indiei incepand cu secolul al X-lea. In perioada medievala, erau fie robi, fie mestesugari la multe curti domnesti, inclusiv in Tarile Romane.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn