Nationala Moldovei de fotbal feminin a reusit un succes istoric si s-a califcat in runda a doua a preliminariilor Campionatului European din 2017.

Publicat:10.04.2015, 10:11


Selectionata Moldovei de fotbal feminin s-a clasat pe primul loc in grupa preliminara catre EURO 2017, dupa ce a invins, ieri, in ultima etapa a grupei, nationala Luxemburgului. Mini-turneul preliminar a fost gazduit de tara noastra, iar meciurile s-au jucat la Vadul lui Voda si Orhei. Dupa ce toate cele 4 echipe aveau cate 3 puncte dupa primele doua etape, ieri s-a decis totul. Moldova a batut-o cu 3 la 0 pe Luxemburg, in timp ce Letonia a remizat cu Lituania, scor 1 la 1. Gratie acestor rezultate fetele noastre incheie grupa pe primul loc si accede in urmatoarea runda preliminara care va incepe in luna septembrie. Ieri pentru Moldova eroina partidei a fost Claudia Chiper. Atacantul selectionatei noastre a reusit o dubla, si tot ea a pasat decisiv la golul Ludmilei Andone. 

Pavel CEBANU, PRESEDINTE FMF: “ Asta-i o generatie noua. S-a vazut ca fetele mai in varsta, ele au mai multa experienta si s-au evidentiat pe teren. Dar in primul rand s-a vazut colectivul, se simtea ca se poate de facut in asa turneu rezultat si ei l-au facut. ” 

Acest turneu a fost primul pentru selectionata feminina, dupa o pauza de 9 ani in care echipa de senioare Moldovei nu a existat. 

Alina STETENCO, SELECTIONER MOLDOVA: “ Este un rezultat destul de bun, este un rezultat frumos. Ne-a fost si greu pentru ca prima data am intrat in acest turneu. Practic ne-a fost greu psihologic, dar am depasit acest prag, am iesit astazi si am invins. ” 

Moldova isi va afla adversarele din runda a doua preliminara catre EURO 2017 saptamana viitoare, atunci cand va avea loc tragerea la sorti.