Google+

O noua etapa a conflictului. Federatia Moldoveneasca de Taekwondo a fost suspendata pentru inca un an de Comitetul National Olimpic - VIDEO

O noua etapa a conflictului. Federatia Moldoveneasca de Taekwondo a fost suspendata pentru inca un an de Comitetul National Olimpic - VIDEO
Embed:

O noua etapa a conflictului. Federatia Moldoveneasca de Taekwondo a fost suspendata pentru inca un an de Comitetul National Olimpic. Decizia a fost luata la adunarea generala de astazi a comitetului.


74 de delegati ai Comitetul National Olimpic au votat pentru suspendarea Federatiei Moldovenesti de Taekwondo, iar 6 s-au abtinut. Astfel, federatia a fost exclusa pana la urmatoarea adunare, adica pentru un an. 

 

Igor IUZEFOVICI, PRESEDINTE FEDERATIA DE TAEKWONDO: “Pentru noi, rezultatul e previzibil, unul asteptat. Vom apara drepturile noastre prin toate metodele legale. Stiti, cand treceti strada la rosu, este amenda. E indicat, sa zicem, 10 lei. Aici, insa, nu e clar. Pentru ce? Cine? Cum? De ce? ” 

 

 Conflictul a aparut dupa ce Federatia de Taekwondo l-a suspendat pe antrenorul Vladislav Mazur, pe care l-a acuzat de escrocherie, dar si cativa sportivi, care au refuzat sa fie preluati de un nou antrenor.

 

Acestia ar fi ratat competitii importante pentru acumularea punctelor in clasamentul mondial. In martie, Comitetul National Olimpic a exclus provizoriu Federatia de Taekwondo, conducerea careia s-a adresat la Curtea de Arbitraj Sportiv si a cerut suspendarea activiitatii CNO. Curtea de la Lausanne a respins apelul. 

 

Nicolae JURAVSCHI, PRESEDINTE CNOS: “Inchipuiti-va ca eu plec in Rusia sau in Ucraina si fac acest truc, cum a facut Iuzefovici. Ce era cu mine atunci? Cum ma priveau oamenii? Practic a solicitat sa ne anuleze statutul si sa nu mai existam. ” 

 

 Sportivii, care au participat si ei la dezbateri, spun ca isi doresc doar sa evolueze la turnee si sa-si urmeze visul. 

 

Ana CIUCHITU, SPORTIVA: “Cred ca cel mai important pentru sportiv este sa participe la Olimpiada. Este visul oricarui sportiv. Cred ca vom reusi, daca nu o sa fie nici o problema. ” 

 

 Potrivit lui Juravschi, sportivii nu vor fi afectati de acest conflict. Ei vor putea participa la competitiii. Urmatorul turneu de anvergura, va fi Campionatul European de taekwondo, la seniori. Acesta va avea loc in Bulgaria, in decembrie. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Sport
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn